News Flash:

Tineretul husean este indepartat de la functiile de conducere din municipiu

28 Aprilie 2015
8792 Vizualizari | 7 Comentarii
Ripanu Andrei Constantin este un tanar din municipiul Husi, in varsta de 26 de ani, cu o situatie financiara stabila. Acesta a participat la concursul organizat de administratia locala huseana pentru ocuparea postului de sef de serviciu la Centrul de Desfacere Husi. In cadrul acestui concurs s-au inscris 4 persoane. In ziua de luni, 20 aprilie, la ora 8:30 s-a inceput prima faza a concursului, proba scrisa.
Daca initial candidatii au fost anuntati ca intrebarile de examinare vor fi din subiecte elaborate, la doar jumatate de ora, presedintele comisiei de evaluare, VICTOR BLANARIU(PSD), a revenit asupra deciziei anuntate si a sustinut faptul ca examinarea scrisa se va efectua sub forma unui test grila.

In urma acestui asa-numit test grija (test cu dedicatie pentru Ticu Herghelegiu,” ALESUL”), unul dintre candidati a obtinut 97 de puncte, iar restul candidatilor sub 70, nemaiputand sa se inscrie pentru proba orala.

Tanarul candidat Rapanu Andrei C. a contestat chiar din acea zi derularea examenului, deoarece intrebarile nu au fost clar formulate, nu s-a respectat intregritatea examenului si din punctul sau de vedere, acest tip de examinare a fost dedicat uneia sau mai multor persoane. Tanarul considera ca principalul vinovat pentru aceasta situatie este presedintele comisiei, in persoana lui BLANARIU VICTOR (consilier local,) deoarece nu a tinut cont de prevederile legale ale organizarii unui asemnea examen pentru ocuparea unui post de functionar public. Tanarul a facut o contestatie scrisa chiar din acel moment, ba mai mult, un membru al comisiei de evaluare a efectuat o contestatie in legatura cu desfasurarea examenului, dar si cu modul de formulare a intrebarilor care au fost date catre concurenti.
“Am reprosat presedintelui comisiei ca nu a respectat integritatea examenului, nu a formulat clar intrebarile si s-a observant faptul intrebarile au fost facute pe genunchii unor persoane in graba. I-am mai reprosat ca din cauza unor oameni cu coloana vertebrala si care nu isi asuma responsabilitatile, tinerii din ziua de astazi pleaca din tara si isi parasesc famiile pentru un trai mai bun departe de casa. Consider de bun augur ca acest examen sa fie in primul rand reluat, sa fie in prezenta mass-media, iar persoana pregatita sa ocupe acest post sa il castige pe merit si nu pe pile. M-am saturat ca persoane de varsta mea sa fie ignorate, chiar daca au pregatire necesara pentru ocuparea unei functii publice, fara a avea o persoana care sa o propulseze pe acel post. “

Conform profilului tanarul Ripanu Andrei C., atat studiile cat si cursurile pe le-a urmat acesta, s-ar potrivi perfect pe postul scos la concurs de catre primaria huseana.

Potrivit investigatiilor facute de cotidianul BUNA ZIUA VASLUI, ANDREI RIPANU CONSTANTIN are efectuate la zi urmatoarele cursuri: Tehnologia prelucrarii produselor agricole; inginer in ingineria produselor alimentare+master; Managementul Productiilor Animaliere (M.P.A); Certificat de Calificare Profesionala ca Apicultor; Metodologia de monitorizare a implementarii actiunilor anticoruptie din cadrul SNA 2012-2015; Certificat de Antreprenor; Operator PC la nivel expert pe grupul de programe Microsoft Office.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (7)

huseanul  | #2327
Sunt profund dezamagit de calitatea lucrurilor care se desfasoara in primaria Husi, unde toate lucrurile si toate functiile sunt controlate de catre primar. Domnule primar Ciupilan, noi "prostimea" te am votat pentru ca am avut incredere in dvs. Sa nu mai sperati la alt mandat. Si sunt de parere ca DNA-ul ar trebui sa vina putin la Husi, le voi plati eu cazarea si masa al un hotel. Numai sa vina si sa verifice toate documentele
vice  | #2328
Independent pe naiba, il tine taicasu (rapanu) cu bani, de unde atatea capacitati pe el ??!!
Mai terminati cu prostiile, sa invete limba romana scris vorbit - de diplome platite ne-am saturat!
Un tanar  | #2329
ADEVARAT !Nici un tanar nu poate sa ocupe un post de functionar public daca nu este ruda cu primarul... sa vom Ciupilan Ioan- Sa traim bine !
jos ciupilan  | #2330
Unde-i dreptate domnule primar? unde-i onestitatea? Bravo domnule Ripanu,ati dovedit ca aveti curaj si sunteti o persoana verticala.
Baubau  | #2331
Vrajeala de 3 lei. Tanar anteprenor, "repetent", sustinut financiar de tatal sau. Fara banutii acestuia nu lua nici Bac-ul.
mariac  | #2340
mai putoiule tu nici nu stii sa futi cand ai vazuto pe dana dezbracata ai inceput sa plingi ce carte ai tu ca esti prost de ragi ca sitaicatu un animal care numai cu bata stie la batut pe unul din valeni care era vacar la voi cu parul voi sunteti neam de nebuni
Tata independent, el mai putin  | #98780
Nu îl mai lăudați atât, că e ținut de taicăsu' "Râpeanu", nu e independent nici pe departe, și vrea și el "mai sus", că nu e prima dată când încearcă în funcții de conducere și apare în presă că el contesă.
Adauga comentariu

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0908 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028855 (s)