sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Tineri afgani ascunşi în mijloace de transport, cu intenţia de a trece ilegal în Ungaria

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – judeţul Arad au depistat nouă cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-o autoutilitară şi într-un automarfar.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare şi a unui ansamblu rutier, conduse de doi cetăţeni bulgari. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese electronice şi foi de tablă din oţel pentru societăţi din Franţa şi Ungaria.

Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi in compartimentele pentru marfă ale celor două autovehicule, nouă cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 28 de ani, solicitanţi de azil în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img