vineri, 19 aprilie, 2024

TIPIC: Porumboiu se contrazice in declaratii! Vezi detalii

Distribuie:

Publicat:

Parca din senin, Adrian Porumboiu s-a apucat sa se justifice, telefonic, intr-o emisiune TV ca nu il cunoaste si ca nu are nicio legatura cu miliardarul din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc.

„Nu stiu cum arata, nu stiu ce este cu el, stiu doar ca este din Republica Moldova si nimic mai mult. Stiu doar ca are prieteni importanti in Romania, asta este o alta discutie, dar eu nu am avut nicio legatura cu el”, a raspuns Porumboiu la intrebarea daca i-a vandut o parte din afacerile sale agricole miliardarului moldovean.
Apoi a inceput sa-si aminteasca cate ceva: „Este adevarat ca in urma cu mai bine de un an de zile am tranzactionat actiuni ale companiei Racova catre o firma Delta, din Geneva, printr-o firma din Republica Moldova, Transoil. Aceasta tranzactie este una complexa care din pacate nu s-a materializat, nu s-a incheiat inca. Existau anumite obligatii contractuale pe care nu le-au achitat”; a mai spus omul de afaceri din Vaslui.
Acesta a explicat ca, de fapt, in tranzactie este vorba de separarea activitatilor care cuprind grupul Racova: „Atat si nimic mai mult”. „Este o companie din Geneva, care are actionari in Luxemburg si in Geneva: un cetatean american, unul georgian. Eu ma ocup de afaceri in continuare. Deocamdata tranzactia nu este incheiata, intrucat obligatiile contractuale nu au fost respectate”, a mai explicat Porumboiu.

„Tranzactionarea a fost efectuata, dar existau anumite obligatii pe care acea firma trebuia sa le achite, nu doar fata de mine, ci si fata de alti creditori, care nu au fost respectate”, a precizat fostul mare arbitru de fotbal.

„Cred ca nu sunt atat de imbecil si sa nu realizez daca in spatele acestui grup s-ar fi aflat Plahotniuc. Nu am avut nici cea mai vaga banuiala in acest sens. Daca s-ar fi aflat in spatele afacerii, plateau pana acum ce aveau de platit. Plahotniuc are bani, din cate am inteles”, a declarat Adrian Porumboiu, explicand ca nu s-a vandut niciun activ, ci actiuni, nici un teren.

Acesta a mai spus Racova admistreaza 46.000 de hectare si a platit la bugetul de stat taxe de peste 380 de milioane de euro si a avut in unele perioade de varf si 6.000 de angajati.

Intrebat de ce a decis sa vanda active din Racova, acesta a spus ca pentru ca firmele sa nu intre in insolventa si sa isi poata plati datoriile era nevoie sa caute un investitor.

De asemenea, Adrian Porumboiu a mai spus ca atat Daniel Constantin si fostul premier Victor Ponta au o contributie la „nenorocirea” care s-a abatut asupra firmelor sale, mai ales ca premierul Ponta avea relatii cu Plahotniuc…Aici Porumboiu e dator cu explicatii…

Site-ul Unimedia.info scria, pe 20 noiembrie 2015, ca omul de afaceri roman Adrian Porumboiu a vandut grupul de societati agricole Racova gigantului TransOil, proprietarul caruia este milionarul Vaja Jhashi, un magnat american cu origini georgiene, apropiatul lui Vlad Plahotniuc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img