vineri, 29 martie, 2024

TIPIC PSD: Profesoara din Husi, concediata pentru curajul de a o contrazice pe Gabriela Firea, primarul Bucurestiului

Distribuie:

Publicat:

Lipsa de profesionalism si dovada clara ca presiunile politice pot rezolva orice problema, chiar si in anul 2017. Huseanca Cristina Tunegara, profesoara de limba romana la o scoala din capitala Romaniei, a avut curajul in luna ianuarie sa o contrazica pe Gabriela Firea – primar al Bucurestiului. Tanara profesoara huseanca i-a replicat ca nu va da curs “dispozitiei“ de a nu pune absente celor care nu ajung la scoala pana la ora 09:30. Totodata, huseanca i-a amintit Gabrielei Firea ca functia de primar general al Bucurestiului nu ii ofera si atributii de manager al procesului didactic.
Potrivit celor de la HotNews.ro, la cateva luni de la acel mesaj, Cristina Tunegaru spune ca a fost data afara, fara nicio inspectie sau evaluare a activitatii sale. 
Profesoara a explicat ca a vazut pe site-ul titularizare.edu.ro situatia postului sau, iar secretara scolii a anuntat-o ca “orele au fost luate de altcineva”.
Iata mai jos mesajul postat pe contul sau de Facebook:
“Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni sa ma vada la ore, sa se intereseze de progresele elevilor mei, dar ma dau afara!
Fara sa intrebe parintii sau elevii, fara sa ma anunte macar, un functionar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Si m-am trezit scoasa din scoala. Da, pot sa faca asta in sistemul public in anul 2017.
Nu ma intereseaza locul de munca in sine; ca profesor cu nota 9.67 la titularizare (a treia pe Bucuresti anul trecut) pot sa gasesc oriunde un loc intr-o scoala publica sau privata. Dar eu am lucrat alaturi de elevii mei atat de frumos, am investit emotional, am luptat si am muncit pentru progrese uimitoare, neasteptate care au surprins scoala intreaga. Nu ii pot lasa sa regreseze, sa piarda totul. E o responsabilitate pe care vreau sa o duc pana la capat.
Si totusi, nimic din toate astea nu are vreo relevanta pentru inspectorat. Interesul elevilor e calcat in picioare. Nu vor decat sa scape de mine, profesorul care vrea sa schimbe sistemul de la baza”.
Cristina Tunegaru este profesoara de limba romana, publicista si cercetator doctoral al Universitatii din Bucuresti.
Inspectorul scolar general al municipiului Bucuresti, Florian Lixandru, a revenit cu precizari, explicand pentru HotNews.ro ca postul ocupat de Cristina Tunegaru, la Scoala Generala nr. 95 din Capitala a fost solicitat, incepand cu anul scolar viitor, de un cadru didactic titular, care are intaietate pe post, in conditiile in care profesoara Tunegaru este suplinitor.
“Postul a fost solicitat in etapa de pretransfer de un cadru dicactic titular”, a aratat inspectorul scolar general, subliniind ca acest lucru s-a facut in conformitate cu prevederile legale privind mobilitatea personalului didactic din invatamantul preuniversitar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img