vineri, 29 martie, 2024

Tipic romanesc. Site-ul Ministerului Educatiei, la pamant. In plus, mesajul de intampinare contine o greseala gramaticala

Distribuie:

Publicat:

Cei care au incercat sa acceseze site-ul Ministerului Educatiei Nationale, www.edu.ro, au intampinat mesajul "Acest sit este in mentenanta". Ca totul sa fie in concordanta cu gafele ministrului Educatiei Valentin Popa, scurtul text de avertizare contine o greseala gramaticala. Mai precis, in locul cuvantului "site" (website – n.r.) este folosit, in mod gresit "sit" (peisaj sau santier unde au loc sapaturi si cercetari arheologice – n.r.).

Este posibil ca accesul pe pagina MEN sa fie suspendat din motive de securitate, dupa ce s-a descoperit ca site-ul era utilizat pentru minarea de criptomonede.

"Primele concluzii sunt ca, intr-adevar, site-ul Ministerului Educatiei, www.edu.ro, a fost intr-un fel sau altul compromis si, fie cineva (n.a din interior) a urcat in mod intentionat un script de minare de criptomoneda, fie site-ul a fost spart din exterior si cineva a urcat acolo atat acest script, cat si alte URL-uri catre diferite servicii (n.a site-uri de escorte din Turcia)", a declarat Catalin Patrascu, sef al serviciului de securitate informatica si monitorizare la Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img