vineri, 29 martie, 2024

Tipuri de dopuri pentru sticle: Cum alegi varianta potrivită?

Distribuie:

Publicat:

La ce ai folosit ultima oară un capac cu filet? Dar un capac din metal? Pentru fiecare model de sticlă există dopul potrivit. Tocmai de aceea, ți-am pregătit un mic ghid despre capace și utilizările lor, astfel încât să alegi întotdeauna dopul potrivit pentru fiecare sticlă și produs în parte.

Capace cu filet

Vrei să îți umpli rafturile din cămară cu sticle de compot, cu suc de roșii sau zarzavat? Pentru toate aceste bunătăți vei avea nevoie de capace de tip twist-off, care se închid ermetic și nu lăsa aerul să intre în sticle. Aceste tipuri de capace sunt disponibile într-o gamă diversă de culori și modele, fiind fabricate, în general, din plastic sau aluminiu.

De asemenea, capacele twist-off din plastic, de mici dimensiuni, sunt folosite și pentru îmbutelierea sucurilor carbogazoase, fiind extrem de populare. Iar acum poți comanda astfel de tipuri de dopuri pentru sticle de la Depozitul de Ambalaje, unde găsești întotdeauna o gamă variată de borcane, capace și dopuri.

Capace de tip flip flop

Cu siguranță ai observat că majoritatea sticlelor de sosuri din restaurante au un dop special, care se fixează pe gura sticlei, având un capac superior rabatabil. În mijlocul acestui capac se află un orificiu de mici dimensiuni, prin care lichidul se poate scurge. 

Însă, pe lângă sticlele de sosuri, capacele flip-flop sunt ideale și pentru industria cosmeticelor, pentru că ajută la dozarea produsului.  Spre exemplu, majoritatea sticlelor de șampon, balsam sau săpun lichid au un astfel de dop, care îți permite să deții controlul asupra cantității de lichid de care ai nevoie.

Capace cu suzetă

Deși sunt populare în rândul copiilor, capacele No Drop, care sunt prevăzute cu o suzetă, sunt destinate produselor energizante, dar și sticlelor de apă pentru sportivi. O astfel de sticlă îți permite să bei atunci când te afli în mișcare, fără să fie nevoie să desfiletezi dopul. În plus, dopurile de tip Flip Flop sunt cea mai bună alegere pentru sticlele celor mici, pentru că previn scurgerea lichidelor.

Capace metalice

Sticlele de bere, de cidru, sau de băuturi răcoritoare sunt ușor de identificat datorită dopurilor clasice din metal. Acestea sunt concepute pentru o singură folosire, așa că după desfacerea sticlei, dopul nu mai poate fi utilizat.

Dopuri de plută

Când vorbim despre sticlele de vin ne gândim la celebrele dopuri de plută, care sunt folosite atât pentru valoare estetică pe care o oferă, cât și pentru flexibilitatea lor, deoarece se adaptează ușor în funcție de forma sticlei. Aceste dopuri sunt fabricate din scoarța stejarilor de plută, care cresc în Portugalia și Spania. O dată la nouă ani, atunci când ajung la maturitate, acești stejari sunt decojiți, iar din scoarța de plută sunt realizate celebrele dopuri pentru sticlele de vin. Aceste dopuri au o structură elastică și permit o închidere etanșă, astfel încât aerul să nu poată pătrunde în sticlă.

Capacele dotate cu pulverizator

În fiecare zi utilizăm capace cu pulverizator, fie că vorbim despre produse cosmetice, sau despre produsele de curățenie. Spre exemplu, spray-urile pentru corp, parfumurile și uleiurile de păr au sticle prevăzute cu capace cu atomizor. În acest fel, printr-o simplă apăsare este eliminată o cantitate redusă de lichid, dar într-o formă concentrată. În general, capacele cu atomizor sunt confecționate din plastic, însă există și variante din metal, folosite în industria cosmetică.

De asemenea, există și capacele cu pulverizatoare prin declanșare, care sunt folosite pentru produsele de curățenie. Printr-o singură apăsare, un astfel de capac poate să disperseze o cantitate mai mare de lichid, pe diferite suprafețe. 

Așadar, pentru fiecare tip de sticlă există un capac potrivit. Tocmai de aceea, atunci când alegi capacele și dopurile pentru sticle trebuie să iei în considerare modul în care le vei folosi, astfel încât produsele să fie cât mai bine păstrate, pentru a fi consumate ulterior.

FOTO: https://unsplash.com/photos/g2TqHzw_ZbE

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img