vineri, 19 aprilie, 2024

Toata lumea stie ca spirtul medicinal este un excelent dezinfectant, insa ascunde si alte secrete, pe care nici nu le banuiesti. De cand le-am descoperit, nu-mi mai lipseste din casa

Distribuie:

Publicat:

Alcoolul sanitar, sau alcoolul pentru frectie, este folosit de multe ori ca dezinfectant sau pe post de degresant. Dar alcoolul sanitar mai are multe alte intrebuintari pe care nu toata lumea le cunoaste. Te ajuta la curatenie, atunci cand nimic pare ca nu mai functioneaza, elimina cele mai dificile pete dar si mirosurile neplacute. Iata mai jos 14 lucruri pe care le putem face cu doar cateva picaturi de spirt!

Inlocuieste deodorantul. Daca ai uitat sa te dai cu deodorant inainte sa pleci de acasa, trebuie sa stii ca daca ai sport la indemina te poate salva! Spirtul va neutraliza bacteriile care cauzeaza mirosul neplacut, insa trebuie sa stii ca aceasta nu este o solutie pe termen lung, pentru ca iti poate irita pielea. Lichid pentru spalarea parbrizului. Daca vrei sa obtii un produs pentru stergerea parbrizului, inclusive iarna, la temperature joase, tot ce trebuie sa faci este sa torni un sfert de cana de spirt intr-un vas mai mare.

Adauga o cana cu apa si doua lingurite de detergent de rufe sau detergent lichid de vase.

Dezinfecteaza incaltamintea sport. Daca observi ca pantofii sport au un miruso urat, poti rezolva problema daca ai la indemana putin spirt. Curata delicat cu o bucata de carpa imbibata in spirt sau poti utilize un recipient cu pulverizator. Dupa ce te-ai asigurat ca solutia a ajuns peste tot in interiorul pantifolor, pune-I afara – pe balcon sau terasa la uscat! Elimina mirosul de usturoi de pe maini. Ai curatat usturoi pentru mujdei sau l-ai tocat pentru a-l adauga in mancare?

Cu siguranta, manile tale au un miros destul de suparator. Insa pentru aceasta problem poti folosi cu increder spirtul! Toarna putin pe palme si freaca apoi manile. La sfarsit, dupa ce spirtul s-a evaporat, spala-te cu sapun. Mirosul intepator va disparea. Te scapa de petele de iarba. Daca si tut e confrunti cu imbacaminte patata cu iarba, trebuie doar sa torni cateva picaturi de spirt pe pata, sa astepti 10 minute, iar apoi sa speli hainele cum o faci in mod obisnuit, scrie click.ro.

Largeste incaltamintea stramta. Imbiba cu spirt doua sosete, apoi introdu-le in interiorul pantofilor. Sub actiunea alcoolului, pielea naturala se va lasa, devenind mai flexibila si mai moale. Curata eficient electrocasnicele! Spirtul va indeparta oice urma de pata, de la cele de degete, pana la grasimi.

Nu trebuie decat sa inmoi putina vata, un disc demachiant sau o carpa in spirt si sa freci usor zonele murdare. Rezultatul va fi garantat. Curata eficient pantofii din piele. Pantofii din piele natural sau sintetica pot capata un liciu special daca dupa curatare le stergi cu un disc demachiant imbubat cu spirt.

Curata laptopul si mouse-ul. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi un disc demachiant sau un betisor de urechi in alcool si sa stergi cu grija butoanele din cauciuc de pe suprafata mouse-ului si sa ai grija sa nu intre fire textile in zona pe unde iese unda infrarosie. Curata geanurile. Sticla ferestrelor tale va fi si mai curata daca vei folosi la curatarea lor o solutia pe baza de spirt, amoniac si detergent.

Dezinfecteaza obiectele sanitare. Obiectele sanitare din baie pot fi curatate cu ajutorul spirtului. Astfel vei scapa de depuneri de calcar, pete de rugina, de apa sau chiar de mucegai!

Te scapa de petele de ceai, marker permanent sau cerneala. In cazul petelor de cerneala, marker sau ceai, spirtul actioneaza la fel ca un agent de curatare! Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci spirt cu putina apa si sa aplici solutia pe zonele patate de pe haine. Dupa aplicare, spala rufele ca de obicei. Nu aplica spirt pe rana deschisa! Desi spirtul este o solutie dezinfectanta, nu poate fi utilizat pentru tratarea ranilor deschise.

In schimb, este recomandat pentru dezinfectarea mainilor, mai ales in cazul unei epidemii de infectii bacteriene si virale (de exemplu, gripa), scriu cei de la Adevarul. De asemenea, se poate folosi si pentru dezinfectarea diverselor suprafete (de exemplu, biroul). Indeparteaza oja. Daca acetona iti da batai de cap din cauza mirosului, sau pur si simplu au uitat sa iti cumperi asa ceva, poti incerca spirtul. Trebuie sa te avertizam ca trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, pentru ca procesul de indepartare va dura mai mult decat te-ai astepta.

Te scapa de acarieni. Umple o sticla cu pulverizator cu spirt si pulverizeaza pe perne si canapea. Repeta procesul timp de cateva zile pentru a scapa si de ouale acarienilor. Pe perioada in care aplici alcoolul medicinal ar fi bine sa eviti sa dormi in pat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img