joi, 18 aprilie, 2024

Toate porturile din Constanta au fost inchise

Distribuie:

Publicat:

Manevrele navelor au fost suspendate in cursul noptii de luni spre marti in toate porturile constantene din cauza vantului puternic, ce sufla la rafala cu viteze de peste 65 km/h, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit autoritatilor portuare, operatiunile au fost sistate in porturile Midia, Constanta Nord si Constanta Sud – fluvial, incepandcu ora 03.00, deoarece vantul sufla cu viteze de 50 – 60 km/h la tarm, iar in larg poate atinge si depasi 70 km/h.

Activitatea a fost apoi oprita marti dimineata, de la ora 08.00, si in portul Mangalia. Tot din cauza vantului puternic a fost restrictionata si deplasarea convoaielor de barje pe CanalulDunare – Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea catre portul Constanta Sud – fluvial. In aceasta situatie, pentru siguranta, navele aflate in rada exterioara trebuie sa stea cu motoarele pornite, evitand astfel intrarea in deriva.

Totodata, vasele aflate la cheu trebuie sa-si intareasca legaturile cu tarmul, sa asigure om de veghe si trebuie sa stea in permanenta cu semnalele luminoasesi sonore in functiune. De altfel, Autoritatea Nationala de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting tip Cod Galben, valabila pentru judetul Constanta, pana la ora 11.00,care prevede intensificari ale vantului ce vor depasi, local, la rafala 55 – 65km/h.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img