joi, 25 aprilie, 2024

TOP 10 reguli: Ce sa NU faci daca vrei sa traiesti cat mai mult

Distribuie:

Publicat:

Niciodată nu e prea târziu pentru a adopta obiceiuri sănătoase. Există o serie de lucruri pe care poți încerca să nu le mai faci pentru a încetini ceasul biologic și a trăi mai mult, indiferent dacă ai 20 sau 70 de ani.

Nu mai mânca atât de multe alimente procesate

Prea mult zahăr, prea multă sare și prea multe grăsimi sunt asociate cu alimentele foarte procesate (pâine albă, chipsuri, mezeluri, băuturi energizante), ceea ce duce la apariția multor cazuri de boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, cancer și diabet. Fă-i o favoare organismului și încearcă să mănânci mai des alimente mai simple, pentru că acestea sunt legate de o sănătate mai bună și de longevitate: legume proaspete, pe care să le consumi ca atare sau să le gătești acasă, fructe, semințe, cereale integrale, păsări de țară.

Nu mai fuma

Dacă ești fumător, știi cât de greu poate fi să renunți. Dar iată o încurajare: oamenii de știință spun că fumatul rămâne cea mai importantă cauză de deces care poate fi evitată. Unele estimări sugerează că fumatul îți poate fura nu mai puțin de 10 ani din viață. Vei fi surprins să constanți că organismul te va ierta: tensiunea arterială și circulația se vor îmbunătăți la scurt timp după renunțarea la fumat, riscul de a face cancer va scădea cu fiecare an în care nu mai fumezi, iar aspectul tău fizic va fi unul întinerit, potrivit doc.ro.

CONTINUAREA PE EXQUILS

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img