vineri, 19 aprilie, 2024

Top 3 cele mai bune filme biografice

Distribuie:

Publicat:

Top 3 cele mai bune filme biografice Van Gogh (1956) Kirk Douglas i-a dat viață lui Van Gogh. A reușit să redea într-o manieră tulburător de emoționantă angoasele celebrului pictor post-impresionist. Kirk Douglas a primit Globul de Aur și premiul pentru Cel mai bun actor din partea Criticilor din New York.

Vincent Willem van Gogh a fost un pictor olandez post-impresionist. Lucrările acestuia au avut o influentă profundă asupra artei secolului al XIX-lea, prin culorile lor vii și impactul emoțional. Van Gogh a suferit de boli mintale, care la vârstă de 37 ani l-au dus la sinucidere.

Amadeus (1984) surprinde ultimii ani de viață lui Wolfgang Amadeus Mozart. Peliculă regizată de Milos Forman a primit opt statuete de aur.  Acțiunea filmului se desfășoară la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Este structurat ca un flash back segmentat al lui Salieri, un muzician complexat aflat, în ciuda diferenței de vârstă. Pentru coloană sonoră, acest film a fost distins cu numeroase premii.

Top 3 cele mai bune filme biografice

Gandhi (1982) este rolul cel mai de seamă al lui Ben Kingsley, pentru care actorul s-a tuns la zero și a slăbit nouă kilograme. Filmul reda cele mai importante etape din viață părintelui independenței Indiei și a celui care a inițiat mișcările de revoltă neviolente. Într-un sondaj din 1999 al Institutului Britanic de Film (British Film Institute – BFI) filmul a fost desemnat ca fiind al 34-lea cel mai bun dintr-o listă de 100 filme britanice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img