sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Top 5 mituri despre apa pe care trebuie sa le cunosti

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca apa este lichidul fara de care nu am putea trai si desi aduce nenumarate beneficii, s-au nascut numeroase mituri despre aceasta.

Iata aici 5 dintre miturile despre apa pe care trebuie sa le cunosti.

Apa minerala vs cea filtrata – care este prima recomandare?

Prima recomandare este apa de la robinet, filtrata, care va fi folosita atat pentru consumul zilnic al copiilor, cat si al adultilor. Aceasta contine cantitatea necesara de minerale pentru organism si nu produce dezechilibre renale sau gastrice.

Apa minerala nu este recomandata pentru consumul zilnic, deoarece contine un numar mult mai mare de minerale decat cel de care avem nevoie, iar in unele cazuri este chiar interzisa, deoarece poate ajuta la aparitia unor afectiuni sau la marirea simptomatologiei pentru unele afectiuni deja existente in organism.

Apa minerala nu trebuie sa fie consumata daca suferiti de afectiuni precum  cele cardiace, renale, cancer, diabet, hemoragii, ulcer gastric sau anumite boli de piele, deoarece va dauna organismului. Deoarece organismele copiilor nu sunt inca destul de dezvoltate incat sa poata metaboliza cantitatea ridicata de saruri si oligoelemente, nu este recomandat consumul de apa minerala, plata sau carbogazoasa.

Orice organism are nevoie de doi litri de apa zilnic

Este recomandat sa consumi 2 litri de apa pe zi in cazul in care nu ai foarte multa activitate, adica esti sedentar si ai o greutate medie. In cazul in care faci mult efort in viata de zi cu zi, consumi si alte lichide si esti solicitat din multe puncte de vedere, atunci aceasta cantitate de apa nu este obligatorie, ci este doar o aproximare, putand fi nevoie de mai mult. Poti urma, de exemplu, o dieta care iti indica sa consumi o cantitate mai mare sau mai mica de 2 litri de lichide in fiecare zi.

Apa poate fi inlocuita cu sucuri naturale

Acesta este un mit, deoarece sucurile nu pot fi niciodata comparate cu apa, care este lichidul cel mai potrivit pentru hidratare. Chiar daca ati consuma sucuri naturale, acestea contin cantitati foarte mari de zahar, care nu ajuta la hidratarea organismului, ci dimpotriva, va pot cauza probleme dentare. Asadar, nu inlocuiti apa cu niciun fel de suc.

Legatura dintre consumul de apa si greutatea corporala

Apa trebuie sa fie obtinuta de organism si din fructe si legume, pentru ca in cazul in care consumam doar apa vom avea senzatia de satietate si nu adunam nicio calorie. Atunci cand organismul este hidratat in modul necesar, corpul nu va mai retine apa si vei avea impresia ca greutatea ta a scazut.

Femeile trebuie sa consume mai multa apa decat barbatii

In mod normal, femeile ar trebui sa bea cel putin doi litri de apa in fiecare zi, iar barbatii ar trebui sa consume 2,5 l pe zi. Diferenta nu este foarte mare, iar in aceasta cantitate sunt incluse si celelalte lichide baute precum ceaiurile, cafeaua, laptele, sucul de fructe, supele, fructele si legumele.

Cu toate acestea,desi consumam si alte lichide, cea mai mare cantitate de lichid care este consumata trebuie sa fie apa, deoarece celelalte lichide nu hidrateaza organismul la fel de bine ca apa.

Cea mai buna apa care poate fi consumata este cea care are un continut de minerale destul de echilibrat, adica sa fie necesarul nostru zilnic si nu mai mult de atat, insa trebuie sa aiba un continut de nitrati aproape nul.

Apa este cea mai buna sursa de hidratare a organismului, motiv pentru care nu trebuie sa ezitati sa beti cantitatile necesare pentru corpul vostru in fiecare zi!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img