miercuri, 24 aprilie, 2024

Top 6 lucruri de care ai nevoie cand vrei sa-ti construiesti un solar

Distribuie:

Publicat:

Te-ai hotarat sa-ti construiesti singur un solar? Foarte bine, pentru ca astfel ai posibilitatea de a te bucura de legume proaspete si sanatoase, fara sa mai apelezi la produsele din comert.

Chiar daca la inceput ti se poate parea dificil sa te ocupi de ridicarea solarului, cu ajutorul obiectelor potrivite si cu putina indemanare, totul devine usor! De exemplu, ai nevoie de o folie mulci, de o folie profesionala pentru solarii, dar si de plase umbrire, cu ajutorul carora sa filtrezi cantitatea de lumina care ajunge la plantele tale. Descopera din randurile de mai jos cateva sfaturi practice, iar atunci cand vei obtine o recolta bogata, te vei simtimandrude toata munca depusa!

Folie mulci – ce este si cum o poti utiliza?

Tehnica mulcirii este relativ noua in domeniul agriculturii in Romania, fiind vorba despre o solutie prin care poti tine buruienile la distanta intr-un mod eficient. Tot ce trebui sa faci este sa tai folia in dimensiunea dorita, iar apoi sa o asezi pe pamantul in care ai plantele. Ulterior, folia de mulcire are rolul de a tine factorii daunatori la distanta de radacinilerasadurilor si de a oferi sprijin plantelor.

Plasa impotriva tantarilor

Un alt aspect, de care trebuie sa tiicont cand vine vorba despre construirea solarului, este acela ca ai nevoie de o plasa impotrivatantarilor. De ce? Chiar daca spatiul este unul inchis, insectele patrund in interior si iti pot afecta cultura. Cel mai bine este sa ai grija la insecte si sa le indepartezi cat mai eficient, pentru ca rasadurile tale sa nu aiba de suferit!

Macara manuala

Conceputa special pentru a te ajuta sa ridici o laterala a solarului, macaraua manuala se numara printre ustensilele care itiusureaza munca. O poti folosi in mod constant, atunci cand consideri ca este momentul oportun pentru a aerisi solarul.

Foarfeca pentru gradinarit

Foarfeca pentru gradinarit a fost conceputa special pentru a te ajuta sa oferi plantelor o forma potrivita. Este vorba despre o ustensila foarte simplu de folosit, pe care o potimanui cu incredere si care iti este recomandata inclusiv in timpul recoltarii. Pentru a-ti fi cat mai usor sa culegi rosiile sau castravetii, de exemplu, poti sa folosesti foarfeca pentru a taia codita acestora!

Ata palisat

Intrucat se dezvolta foarte mult, anumite plante au nevoie de sustinere atunci cand ajung la maturitate. Pentru a le ajuta sa creasca frumos, folosesteata de palisat, care este rezistenta si interesanta ca design.

Plasa de umbrire

Printre elementele de care ai nevoie atunci candconstruiesti un solar se numara si plasa umbrire. Aceasta este excelenta mai ales in zilele insorite, atunci cand razele UV sunt extrem de puternice si vrei sa-ti protejezi plantele. Avantajul plasei de umbrire este acela ca o potiaseza in diferite pozitii si o poti muta ori de cate ori consideri de cuviinta. Mai mult, plasa de umbrire este interesanta ca design si aspect, ajutandu-te sa-ti transformi gradina intr-un loc extrem de placut si primitor!

Uita de legumele si fructele fara gust: cultiva-ti propriile produse si bucura-te de mancaruri sanatoase si potrivite pentru organismul tau!

 

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img