miercuri, 27 martie, 2024

Top curiozitati bizare dar si amuzante despre Adolf Hitler

Distribuie:

Publicat:

Nu multi dintre noi stiau ca Hitler a strans de-a lungul anilor artefacte evreiesti si a facut poze mai multor familii de evrei, iar imaginile le tinea intr-un muzeu numit Muzeul Rasei Disparute. In plus, Adolf Hitler voia sa devina arhitect, dar a picat la examenul de admitere la scoala de arhitectura din Viena.

1. Hitler avea o mare pasiune pentru dulciuri, consumand in jur de un kilogram de ciocolatã zilnic, pe langã o mare cantitate de produse de patiserie sau friscã. La o ceascã de ceai adãuga 7 lingurite de zahãr.
2. Subiectele sale favorite includeau introduceri de tipul:“Cand eram eu soldat…”, “Cand eram eu in Viena…”, “Cand eram eu in inchisoare…”, “Cand eram eu in fruntea partidului in primele sale zile…”.

3. Cand vorbea despre Wagner sau despre operã, nu indrãznea nimeni sã-l intrerupã. Adeseori predica pe marginea subiectului ore in sir, panã cand audienta adormea.
4. Hitler avea un scris de manã impecabil, iar Carl Jung, confruntat cu perfectiunea caligrafiei sale, afirma in 1937 cã “in spatele acestui scris recunosc trãsãturile unui bãrbat cu un instinct feminin”.

5. Aproape in fiecare searã viziona un film in cinematograful sãu privat, preferand filmele care erau interzise publicului german. Ii plãceau comediile cu actori evrei.

6. Personalul sãu ii punea mereu la dispozitie filme cu tortura si executia prizonierilor politici, precum si cu continut pentru adulti.

7. Suferea de o ipohondrie cronicã, se diagnostica cu tot felul de boli, indeosebi disfunctii intestinale si se trata cu substante periculoase precum stricninã, atropinã sau bacterii din fecalele umane….
8. A devenit vegetarian dupã ce a participat la autopsia unei fete care s-a sinucis din cauza insistentei cu care o urmãrea dictatorul. Profita de orice ocazie pentru a tãia apetitul comesenilor, glumind cã va prepara o budincã cu sangele sãu sau numind bulionul de carne ‘ceai de hoit’.

9. Se amuza teribil pe seama personalului sãu, o tintã principalã fiind ministrul de externe. Ordona unui angajat sã-l sune si in timp ce asculta conversatia, ii dãdea instructiuni sã-l enerveze atat de tare incat sã cedeze nervos. O glumã de-a sa a dat gres lamentabil in momentul in care l-a trimis pe Ernst Hanfstaengl in Spania intr-un avion plin de ofiteri Gestapo, fãcandu-l sã creadã cã este vorba despre o misiune suicidalã. Hanfstaengl a profitat de reumplerea rezervorului si a fugit in Elvetia, furnizand importante informatii Aliatilor inainte sã afle cã de fapt Hitler i-a fãcut o farsã….
10. Cainele sãu, un ciobãnesc german pe nume Blondi, a avut un efect incontestabil asupra politicii sale. Hitler petrecea ore in sir ocupandu-se de dresajul sãu, fapt ce trezea replica acide din parte ofiterilor sãi:“Uneori aveam senzatia cã rezultatul campaniei rusesti depindea mai mult de Blondi decat de personalul nazist”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img