sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Topul alimentelor care ajuta la prevenirea stresului si anxietatii, in opinia unui psiholog instruit la Harvard

Distribuie:

Publicat:

Un psiholog instruit la Harvard Medical School vorbeste despre legatura dintre dieta si sanatatea mintala. Uma Naidoo a facut topul alimentelor care pot ajuta la imbunatatirea starii de spirit. In timp ce foarte multi medici se grabesc sa prescrie antidepresive pentru pacientii care se lupta cu probleme de sanatate mintala, Uma Naidoo, psiholog instruit la Harvard Medical School, vorbeste despre legatura dintre dieta si sanatatea mintala. „In practica mea, am descoperit rolul dietei in gestionare anxietatii. Desi nu este un substitut pentru medicatie, relatia dintre alimentatie, starea de spirit si anxietate atrage din ce in ce mai multa atentia specialistilor in domeniu. Exista un numar tot mai mare de dovezi si sunt necesare mai multe cercetari pentru a intelege pe deplin rolul psihiatriei nutritionale“, a spus Naidoo pentru byrdie.co.uk. Topul alimentelor care ajuta la prevenirea stresului si enxietatii, in opinia psihologului Harvard:

Salata. Dietele cu un continut scazut de magneziu cresc starea de anxietate. Cercetatorii au descoperit ca  alimentele bogate in magneziu (salata, spanac, cereale integrale) pot ajuta o persoana sa-si echilibreze starea de spirit.

Omega 3. Un studiu realizat in 2011 a fost unul dintre primele care a aratat ca Omega-3 poate ajuta la reducerea anxietatii. Acizii grasi esentiali se gaseste in somon, ton, sardine, macrou, hamsii, seminte de chia, semintele de in, nuci, boabe de soia si multe alte surse importante de omega-3.

Probiotice. Un studiu publicat in revista Psychiatry Research a sugerat o legatura intre probiotice si scaderea anxietatii. Consumul de alimente bogate in probiotice, cum ar fi muraturile, varza si kefirul, a fost asociat cu imbunatatirea starii de spirit.

Migdale. Alimentele bogate in vitamine B, cum ar fi avocado si migdalele, stimuleaza eliberarea de neurotransmitatori, serotonina si dopamina, fiind un prim pas in gestionarea anxietatii. sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img