vineri, 29 martie, 2024

Topul alimentelor care grabesc scaderea in greutate

Distribuie:

Publicat:

Daca ai acumulat cateva kilograme in plus de sarbatori, nu este cazul sa intri in panica. Nutritionistii recomanda cateva alimente care grabesc scaderea in greutate in timpul dietelor, asigurand senzatia de satietate.

Daca ai exagerat cu mancarurile grase si prajiturile de sarbatori si ai acumulat cateva kilograme in plus, este cazul sa incluzi in dieta cateva alimente care te vor ajuta sa scapi de greutatea in exces, scrie watchmojo.com.

Afine. Afinele sunt extrem de bogate in antioxidanti. Acestea au proprietatile anti-imbatranire, prevenind bolile cardiace si cancerul, datorita numeroaselor substante nutritive,  o ceasca avand aproximativ 84 de calorii. Proprietatile antiinflamatorii ale afinelor le fac deosebit de utile in reducerea durerii musculare dupa exercitiile fizice.

Migdale. Migdalele sunt extrem de benefice atunci cand vine vorba de pierderea in greutate. Au un continut scazut de carbohidrati si sunt bogate in fibre si proteine, reducand senzatia foame. Migdalele sunt foarte bogate in antioxidanti, fiind perfecte pentru gustarile dintre mese.

Grapefruit. Cunoscut pentru abilitatea de a scadea nivelul de insulina al corpului, grapefruitul este recomandat in curele de slabire pentru ca reduce apetitul. Un grapefruit mare contine aproximativ 53 de calorii.  Este bogat in substante nutritive si vitamine, printre care: vitamina C, pectina, acid folic si multe altele.

Somon. Somonul este o baza in dieta sanatoasa care vizeaza pierderea in greutate. Bogat in acizi grasi omega-3, cunoscuti pentru ca ajuta la scaderea tensiunii arteriale, consumul acestuia reduce riscul accidentele vasculare cerebrale. Asigurati-va ca nu este preparat cu unt sau sosuri cremoase, daca vreti sa nu acumulati kilograme in plus.

Kale. Bogata in substante nutritive si avand un continut scazut de calorii, varza kale merita cu adevarat eticheta de „superaliment“. Contine numeroase vitamine si antioxidanti puternici,putand fi consumata in stare bruta sau gatita . Reduce colesterolul si riscul de cancer.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img