joi, 28 martie, 2024

Topul celor mai noroioase strazi barladene – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Cu amabilitatea cititorilor cotidianului “ Bună ziua, Vaslui” am primit cele mai sugestive poze de pe o parte din străzile din cartierele Munteni și Podeni. Am selectat o parte dintre ele și vi le facem cunoscute în speranța că, împreună, vom realiza topul celor mai “ mâloase” străzi.

Premiul cel mare va consta intr-o pereche îmblănită de cizme de cauciuc.

Pe de altă parte, după citirea articolului, autoritatea  locală îi îndeamnă la răbdare și le reamintește că în doi ani de zile nu se pot realiza lucruri care nu au fost făcute de zeci de ani.

Noroi, bălți, o mică porțiune de stradă surpată- acestea sunt câteva din problemele care ne-au fost aduse la cunoștiință prin intermediul pozelor primite de la internauți. Calvarul celor care locuiesc în cartierele Munteni și Podeni nu se termină în această iarnă, iar nervii acestor contribuabili sunt întinși la maxim. În toată această situație, edilul Boroș le transmite prin intermediul paginii de socializare mesaje de susținere și încearcă să le explice situația. Iată ce scrie primarul bârlădean:

“În legătură cu situația străzilor din Munteni si Podeni, menționez următoarele: în prezent lucram la canalizare, proiect finanțat de la bugetul local, care cuprinde 22 km, realizați până în prezent pe aprox. 18 km. S-a lucrat si se lucrează în condiții deosebite pentru că pânza freatica în cele două cartiere este la suprafață.

În prezent, este în perioada de depunere a ofertelor cel de-al doilea proiect, care cuprinde înlocuire rețea apa(învechită, din azbest) si extindere retea apa acolo unde nu avem, plus canalizarea pe strazile care nu au fost cuprinse in proiectul cu fonduri locale. Acest nou proiect este finanțat din fonduri europene.

Cer intelegere locuitorilor celor 2 cartiere în sensul că nu se poate asfalta până nu avem canalizarea si apa pe străzi.

Inteleg situația dificilă în care trăiesc, am alocat de la bugetul local fonduri pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru asfaltare Munteni si Podeni, cu soluții și pentru apele pluviale. În prezent, lucram la acest studiu în paralel cu lucrările de canalizare și apă pentru a câștiga timp si a veni cu soluții pentru asfaltare.

Sunt probleme acumulate de zeci de ani ce nu pot fi rezolvate în 2 ani, dar am abordat toate cele 3 probleme – apa menajeră, canalizare și asfaltare- tinand cont și de bugetul local disponibil”, astfel și-a încheiat pledoaria edilul Boroș.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img