joi, 25 aprilie, 2024

Topul masinilor care se strica cel mai rar. Pe ce loc se afla Dacia!

Distribuie:

Publicat:

Masinile Kia se afla pe locul intai in topul celor mai fiabile automobile din Germania, arata un studiu realizat de J. D. Power, o companie americana de analiza si cercetare de piata. 

Studiul analizeaza problemele intalnite de soferii din Germania in ultimele 12 luni, dupa primele 12-36 de luni de folosire a unei masini.

Topul este dominat de branduri din Coreea de Sud (Kia, Hyundai) si din Japonia (Toyota, Mitsubishi). Este interesant de remarcat ca branduri foarte apreciate in Romania, precum Mercedes-Benz, Audi sau BMW, se afla la coada clasamentului referitor la fiabilitate.

Studiul a examinat 177 de probleme impartite in 8 categorii:

– exteriorul vehiculului
– experienta sofatului
– displayuri / comunicatii / audio / navigatie / divertisment / comenzi
– scaune
– incalzire, ventilatie si aer conditionat
– interiorul vehiculului
– motorul
– transmisiuni

Fiabilitatea este calculata in functie de numarul de probleme aparute la 100 de vehicule. Un scor mic reflecta o calitate superioara (masinile respective se defecteaza mai putin).

Media industriei este o fiabilitate de 151 (mai slaba fata de 2016, cand a fost de 127).

Kia se afla pe locul intai, cu un scor de 99. Hyundai se afla pe locul doi (105), brand urmat de Toyota (109), Mitsubishi (113) si Skoda (114).

Studiul este realizat pe baza raspunsurilor a aproape 14.000 de proprietari de masini fabricate in perioada 2014-2016. Cercetarea s-a desfasurat in intervalul februarie – aprilie 2017.

Dacia se afla pe locul 14 in top, imediat sub media industriei, cu un scor de 152.

J. D. Power a alcatuit si topuri pe diferite tipuri de vehicule, de la masini urbane la SUV-uri, masini de lux sau masini mici. In clasamentul dedicat vehiculelor mici Dacia Sandero ocupa o pozitie foarte buna: locul 3, dupa Toyota Yaris si Skoda Fabia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img