joi, 25 aprilie, 2024

Tort de capsuni. O reteta simpla si rapida iubita de cei mici dar si de cei mari

Distribuie:

Publicat:

Blatul de tort crocant acoperit cu capsuni dulci, este un desert de vara delicios! Se recomanda folosirea capsunilor proaspete, iar tortul trebuie consumat rapid, deoarece in caz contrar pierde mult din vitamine si gustul deosebit! Sa trecem la treaba:

Pentru un tort de 28 CM avem nevoie de:
Pentru ALUAT: 250 g faina alba, 2 linguri de zahar si 2 de sare, 120 ml ulei, 1 plic de zahar vanilat, 3 lingurite iaurt slab.
Pentru UMPLUTURA: 750 g capsuni proaspete, 2 linguri zahar, 3 foi gelatina alba, 1/2 lamaie, 1 lingura de zahar pudra.

1. Se amesteca faina cu zaharul, un praf de sare si zaharul vanilat. Se adauga uleiul si iaurtul, apoi aluatul se framanta rapid. Se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la rece timp de 30 de minute.
2. Se preincalzeste cuptorul la temperatura de 200 grade celsius. Se intinde aluatul sub forma unei foi rotunde, subtiri, iar cu acesta se captuseste o forma pentru tort. Se inteapa aluatul cu o furculita. Se rasfrange pentru a forma o margine. Se coace la cuptor 25 de minute pana devine maroniu-auriu, apoi se lasa la racit.
3. Se spala capsunile si se indeparteaza coditele. Jumatate din cantitate se amesteca cu zaharul cu un mixer. Se lasa gelatina in apa rece timp de 5 minute, se preseaza, apoi se da in clocot intr-un vas, cu sucul de la o jumatate de lamaie.
4. Se adauga lingura cu lingura piureul de capsuni peste gelatina, se ia de pe foc, se amesteca si se lasa la racit pana devine caldut. Se toarna peste aluat.
5. Se aseaza deasupra capsunile intregi. Se cojeste lamaia sub forma de spirala si se aseaza pe tort. Se cerne deasupra zahar pudra.

Alternativa: Cei ce indragesc ciocolata, pot topi pe o baie de aburi 100 g glazura pentru tort cu 2 linguri de frisca lichida. Aceasta se intinde peste tort.

Speram sa va placa si va uram pofta buna!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img