vineri, 19 aprilie, 2024

Tort “Fulgi de nea” – Desert FARA coacere

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente:

Pentru blat:
cca 150 gr faina alba
cca 75 gr cacao pudra
cca 150 gr zahar
3/4 lingurita praf de copt
3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
1 ou mare
50 ml lapte
3 linguri ulei
1/2 lingurita extract de vanilie
50 ml apa

Pentru mousse cu ciocolata cu lapte:
225 gr smantana pentru frisca
135 gr ciocolata cu lapte
3 labusuri
75 ml lapte
6 gr gelatina
1 lingura si jumatate de apa

Pentru mousse cu ciocolata alba:
225 gr smantana pentru frisca
135 gr ciocolata alba
3  albusuri
75 ml lapte
6 gr gelatina
1 lingura jumatate apa

Alte ingrediente:
cacao pudra

Mod de preparare:

Blat:
1. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, cacaoa, sarea si praful de copt.
2. Adauga laptele, vanilia, oul, uleiul si apa. Mixeaza la viteza mica, pana cand se omogenizeaza.
3. Tapeteaza o tava cu inel detasabil cu hartie pergament si toarna compozitia in ea.
4. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 20-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
5. Lasa blatul sa se raceasca pe un gratar (evident, indeparteaza hartia pergament).

Mousse cu ciocolata cu lapte:
6. Pune gelatina la hidratat in apa rece.
7. Mixeaza albusurile.
8. In alt bol mixeaza smantana, pana obtii frisca.
9. Pune laptele intr-un ibric, la foc mic. Inainte sa inceapa sa fiarba, ia de pe foc si toarna in el gelatina.
10. Dupa ce gelatina s-a dizolvat, incorporeaza ciocolata cu lapte (rupta in bucatele). Bate cu telul pana cand se topeste complet.
11. Adauga totul peste frisca. Omogenizeaza.
12. Pune apoi albusurile spuma.
13. Toarna mousse-ul peste blat si baga in frigider pentru 2 ore.

Mousse cu ciocolata alba:
14. Urmeaza aceiasi pasi ca la mousse-ul cu ciocolata cu lapte. Trebuie doar sa inlocuiesti o ciocolata cu alta.
15. La final acopera cu mousse-ul cu ciocolata alba.
16. Baga in frigider pentru 3 ore.

Decor:
17. Decupeaza fulgi de nea din bucati de carton.
18. Pune-i pe ciocolata, iar de jur imprejur presara cacao din abundenta.
19. Indeparteaza fulgii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img