vineri, 19 aprilie, 2024

Tot ceea ce stiai despre spalatul hainelor e gresit! Iata cum ar trebui de fapt sa o faci!

Distribuie:

Publicat:

Iata sase dintre greselile pe care le faci cand speli rufe:

1. Folosesti mult prea mult detergent

Daca pana acum ai umplut capacul de la detergentul lichid pentru a obtine masura necesara pentru o spalare, afla ca ai trait in minciuna. Daca pui mai mult detergent, nu inseamna ca vei avea haine mai curate. Spuma face ca mizeria si scamele sa se ridice, ceea ce inseamna ca nu vor fi eliminate in momentul clatirii iar hainele tale nu vor mai fi curate vreodata. Se recomanda sa umpli capacul doar o treime sau pana la jumatate. Sau poti folosi capsule cu detergent.

2. Nu lasi detergentul sa se dizolve

Avem impresia ca daca lasam butonul pe apa calduta, va fi in regula pentru toate tipurile de material. In general, este adevarat dar multi detergenti (cum ar fi cei pudra) nu se dizolva la fel de bine in apa de temperatura mai scazuta. Pe multi detergenti scrie ca pot fi folositi si in apa rece dar ar fi mai bine sa fii precauta si sa-ti schimbi modalitatea de spalare.

3. Nu umpli masina de spalat cum trebuie

In cazul unei masini de spalat in care rufele sunt puse de sus, cele murdare ar trebuie adaugate ultimele si nu primele, iar atunci cand pui detergentul in timp ce masina se umple cu apa, risti ca acesta sa nu se dizolve ceea ce inseamna ca hainele vor ramane tot murdare si ca tot procesul nu va face altceva decat sa te enerveze.

4. Nu separi bine hainele ce trebuie spalate

Stiai ca daca pui in masina o pereche de pantaloni de sport supraelastici cu un pulover din lana, dupa spalare, in materialul pantalonilor va ramane pentru totdeauna scama? Acum stii. Spala tot ce este supraelastic cu alte haine supraelastice. Chiar daca ai putea sa speli prosoapele impreuna cu alte haine din bumbac, acest lucru va duce la incarcarea lor.

5. Exagerezi cu balsamul de rufe

Stim ca te simti mai confortabila daca totul miroase bine si ca ursuletul de plus parca e si mai dragut dupa ce e spalat, insa balsamele de rufe lasa un strat pe tesatura. Acest lucru este si mai problematic in cazul prosoapelor pentru ca acel strat le impiedica sa absoarba umezeala. Daca totusi nu vrei sa renunti la senzatia de catifelare, atunci adauga doar o jumatate de masura in timpul ciclului de spalare, scrie fabuloase.ro.

6. Usuci totul la temperatura “normala”

Multe dintre masinile de uscat noi au optiuni diferite in ceea ce priveste temperatura, in functie de tipul de material. Totusi, daca ai o masina de uscat rufe mai veche, atunci ti se va parea ca optiunea “normal” merge la toate. Nu e adevarat, deoarece este optiunea cu temperatura cea mai mare. Este bine sa o folosesti pentru hainele mai grele. Incearca sa optezi pentru o optiune cu un nivel mediu de caldura si eventual care sa impiedice formarea cutelor. (sursa: obiectiv.info)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img