vineri, 19 aprilie, 2024

Tot mai mulți români rămân fără mașini în vacanță, în Grecia. Motivul pentru care hoții preferă autoturismele care au numere străine

Distribuie:

Publicat:

Tot mai mulți români rămân fără mașini în vacanță, în Grecia. Motivul pentru care hoții preferă autoturismele care au numere străine. Ce spun autoritățile elene.

Românii care aleg să își petreacă vacanța în Grecia, și aleg să meargă acolo cu mașina personală, ar trebui să aibă grijă unde o parchează. Mai multe persoane au apelat la polițiștii din Grecia după ce nu și-au mai găsit autoturismele.

Tot mai mulți români rămân fără mașini în vacanță, în Grecia

Potrivit informațiilor oferite de autoritățile din Grecia, cei care fură mașini, le preferă pe cele care au numere străine, pe care le folosesc apoi la traficul de migranți. Așadar, dacă alegeți să mergeți în vacanță, în Grecia, cu mașina personală, cel maio bine este să folosiți doar parcările supravegheate video, pe care hoții le evită.

Hoții au furat o mașină noaptea, în Atena, în zona portului Pireu. Proprietarii și-au dat seama că au rămas fără autoturism, chiar în prima lor zi de vacanță. Pentru că era mai veche de zece ani, automobilul nu avea asigurare pentru furt.

”De obicei, rămânem o noapte, două în Atena să ne vedem rudele. Mașina era parcată în fața apartamentului, pe o străduță cu sens unic, într-un loc luminat, unde erau parcate și mașinile celor din zonă. Când ne-am trezit dimineața să luăm mașina spre port, nu mai era, era altă mașină în locul ei”., ar fi declarat persoana păgubită, scrie stirileprotv.ro.

Atunci când au ajuns la poliție pentru a depune plângere, aceștia au aflat că nu sunt singurii păgubiți. Mai fuseseră furate mai multe mașini și mototciclete, toate cu numere străine. De cele mai multe ori, mașinile furate sunt dezmembrate, iar piesele vândute pe piața neagră. Pe site-urile de socializare mai sunt și alți români care au reclamat luna aceasta furtul mașinii în Grecia.

”În general, disparițiile de mașini apar în zonele mai rău famate din Atena, Salonic sau chiar Halkidiki, unde sunt zone continentale ale Greciei, iar hoții pot să dispară mai ușor cu mașina furată sau cu bunurile. Turiștii să încerce să nu lase la vedere obiecte valoroase când opresc mașina într-un loc, pentru că ele pot fi o tentație pentru un potențial hoț”, spune Adrian Drăgan, reprezentant al Forum Grecia, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img