vineri, 19 aprilie, 2024

Tot mai putini pensionari pe caz de boala in Vaslui

Distribuie:

Publicat:

In ultimii doi ani, peste 700 de vasluieni si-au pierdut pensiile pe caz de boala. Daca privim statistica pensionarilor de invaliditate din judet, in ultimii sapte ani, numarul acestora s-a diminuat cu peste 5.000 de persoane.

Casa Judeteana de Pensii (CJP) Vaslui, a suspendat in primele opt luni ale acestui an, plata pensiilor de boala pentru aproape 75 de persoane. Acestia nu s-au mai incadrat intr-un grad de handicap ori nu s-au prezentat la verificarile medicale la termenele fixate de comisiile de expertiza.

Anul 2016 vine cu o diminuare constanta a numarului pensionarilor pe caz de boala si, potrivit Serviciului de Expertiza Medicala, exista 11.082 de persoane de invaliditate, fata de 2014, cand erau in evidenta 11.788, 2013, cand numarul acestora era si mai mare, de 12.667 si 2009, cand beneficiau de pensii 16.274 de persoane.

Chiar daca numarul oficial de pensionari de boala este in scadere, lunar, sute de vasluieni trec prin fata comisiilor de expertiza medicala. In luna august, 517 persoane s-au prezentat la comisii pentru revizuirile medicale la termen sau pentru solicitarea de incadrare in grad de invaliditate.

“Un numar de 414 persoane au fost revizuite, in timp ce 35 de persoane au fost trecute intr-un grad inferior de invaliditate. De asemenea, 23 de persoane care au solicitat incadrarea intr-un grad de invaliditate au fost respinse de catre comisiile de expertiza. In luna august 2016, au fost avizate favorabil 104 de dosare, au fost respinse 23 si s-au efectuat 414 de revizuiri la termen. In aceeasi perioada, s-au trecut din grad superior in grad inferior 35 cazuri, iar din inferior in superior, 65 cazuri. Restul pensionarilor s-au mentinut in acelasi grad de invaliditate”, au declarat oficialii CJP.

Cele mai multe persoane pensionate pe caz de boala din Vaslui sufera de boli cardiovasculare, boli psihice, boli ale aparatului respirator si tumori.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img