vineri, 29 martie, 2024

Toti romanii sunt afectati! Indicele ROBOR a depasit un nou record! Cu cat a crescut

Distribuie:

Publicat:

Indicele ROBOR la trei luni, in functie de care se calculeaza costul creditelor in lei cu dobanda variabila, atinge un nou record al ultimilor trei ani si jumatate, acesta ajungand la 2,47% pe an, de la 2,45% pe an cat era luni, reiese din datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR), citate de Agerpres. O valoare apropiata a fost inregistrata pe 23 octombrie 2014, respectiv 2,48% pe an. Conform datelor BNR, la inceputul acestui an, ROBOR se situa la 2,05% in conditiile in care, in perioada similara a anului trecut indicatorul era la 0,91% pe an.

In ceea ce priveste indicele la 6 luni, utilizat in calculul dobanzilor la creditele ipotecare, acesta a ramas la 2,57% pe an. De asemenea, ROBOR la noua luni, care reprezinta rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de catre bancile comerciale de la alte banci comerciale, a stagnat la 2,62% pe an, iar indicele ROBOR la 12 luni a ramas miercuri la 2,67% pe an.

 

CITESTE SI: Programul Prima Casa 2018: Mesajul celei mai mari banci din Romania

BCR va acorda credite de peste un miliard de lei prin noul plafonalocat pentru “Prima Casa”, potrivit unui comunicat al bancii, care anunta ca a primit 511 milioane de lei in cadrul noii editii a programului PRIMA CASA 2018. Creditul “Prima Casa” al BCR are o dobanda de 2% + ROBOR pe o durata de trei luni, un avans minim de 5% si comision zero pentru analiza dosarului.

In plus, clientii pot beneficia de aprobarea financiara valabila timp de 90 de zile. Daca persoana care a primit aprobarea financiara nu a gasit inca locuinta pe care doreste sa o achizitioneze, odata ce creditul a fost aprobat, aceasta are 90 de zile la dispozitie de la semnarea ofertei de credit pentru a gasi o casa. Potrivit comunicatului bancii, suma maxima care poate fi o obtinuta poate ajunge la 66.500 de euro, iar termenul maxim este de acordare este de 30 de ani. Acordarea creditului “Prima Casa BCR” se face in limita plafonului disponibil alocat de Ministerul de Finante.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img