vineri, 29 martie, 2024

Toti romanii sunt chemati la vot spre sfarsitul lunii mai! Referendum pe tema definirii casatoriei in Constitutie

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Coalitiei pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a declarat ca referendumul pe tema definirii casatoriei in Constitutie ca uniune intre barbat si femeie ar putea fi organizat la sfarsitul lunii mai, iar o propunere in acest sens va fi facuta partidelor politice.

“Trebuie sa acordam o atentie deosebita subiectului cu privire la referendumul pe tema definirii casatoriei in Constitutie, pentru ca va avea efecte in viata noastra si a copiilor nostri. Trebuie sa ne dam votul in ziua in care referendumul va fi convocat. Cred ca acest lucru se va intampla foarte repede. Vom veni cu o propunere catre partidele politice de a accepta organizarea referendumului in ultima decada a lunii mai. Si cred ca acest lucru va fi acceptat. Trebuie sa ne exprimam vointa si dorinta de a apara familia si de a-i apara pe copiii nostri”, a declarat, miercuri seara, Mihai Gheorghiu, conform Mediafax.

Presedintele Coalitiei pentru Familie a participat la conferinta “Definirea casatoriei si a familiei in Constitutia Romaniei”, care a avut sloganul “Un referendum pentru Romania”. Evenimentul a fost organizat de Mitropolia Banatului, Universitatea de Vest din Timisoara si Coalitia pentru Familie.

Printre cei care au sustinut discursuri s-a numarat si Adina Portaru, avocat al Alliance Defending Freedom, cu sediul in Bruxelles, una dintre cele mai importante organizatii care apara libertatea religioasa in lume.

“Nu negam realitatea faptului ca exista familii care se destrama, dar, din perspectiva legala, trebuie sa cautam modelul ideal pentru o societate si ideal pentru cetatenii nostri. Si atunci cand vorbim despre modelul ideal pentru un copil, acesta este o tata si o mama, cadrul familiei si al casatoriei. Cand redefinim casatoria, in schimb, spunem ca un copil creste la fel de bine fara mama, fara tata, inlocuim mama cu un barbat, inlocuim tatal cu o femeie si spunem ca este fix acelasi lucru pentru copil. Dar noi stim ca un copil creste cel mai bine cu mama si cu tatal sau. Avem marturii de copii crescut in aceste cupluri alternative, este important sa dam o voce copiilor, sa spunem prin ce au trecut si care este impactul. Redefinirea casatoriei a avut deja un impact negativ asupra celorlalte libertati conexe: libertatea de exprimare, libertatea religioasa, dreptul educatiei in scoala. In prezent, casatoria este definita ca uniune intre soti, fapt ce lasa loc unor interpretari. Un rezultat pozitiv pe tema referendumului ar clarifica termenul de casatorie”, a explicat Adina Portaru.

De asemenea, medicul Pavel Chirila, prezent la conferinta, considera ca, in prezent, “se lucreaza pentru a se distruge identitatea de gen a omului” si ca Biserica incearca sa apere normalitatea.

“In toata Europa vedem baieti in fustite si fetite in pantaloni, vedem certificate de nastere care au trei casute: masculin, feminin si neutru. Este o lupta acerba pentru a distruge identitatea de gen a persoanei. In momentul in care este distrusa, cu acel om poti sa faci orice. Noi vrem sa aparam normalitatea, am ajuns in secolul in care normalitatea trebuie aparata”, a declarat medicul Pavel Chirila.

In timpul conferintei a izbucnit si un scandal provocat de mai multi tineri care nu sunt de acord cu organizarea referendumului. Acestia i-au acuzat pe cei care au sustinut discursuri ca spun “minciuni”.

De asemenea, un barbat aflat in sala a sarit la bataie, nemultumit ca tinerii au intrerupt discursurile si i-a numit “cancerul societatii”.

“Din banii nostri va fi organizat referendumul, costa 95 de milioane de lei. In loc sa construim spitale, azile, schimbam o lege si un cuvant. Rusine pentru chestia asta. Din bani publici se face, construim spitale, azile pentru batrani din banii aia, scoli si educati oamenii, avem scoli fara curent in tara asta. Dar noua ne pasa de cine cu cine si-o …, foarte frumos. Referendumul este organizat de Guvern din banii nostri, ai tuturor, sa-l plateasca cei trei milioane de romani care au semnat petitia”, a strigat un tanar prezent in sala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img