sâmbătă, 20 aprilie, 2024

TOTI soferii trebuie sa STIE! De cand incepe programul “Rabla”! La ce suma a ajuns SUBVENTIA

Distribuie:

Publicat:

Programele “Rabla Clasic” si “Rabla Plus” vor fi disponibile din 18 mai, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele jurdice, cu o luna mai devreme decat in 2016, a anuntat, joi, ministrul MediuluiGratiela Gavrilescu. Ambele programe de stimulare a innoirii parcului auto national pot fi cumulate, astfel incat o persoana poate beneficia atat de voucherul acordat pentru achizitia unui autovehicul suta la suta electric sau hibrid, cat si de prima de casare acordata prin “Rabla Clasic” daca se caseaza si radiaza un autoturism mai vechi de opt ani.

Am promis ca atat “Rabla Clasic”, program aflat la a 13-a editie, cat si “Rabla Plus” vor avea proceduri rapide.Romanii persoane fizice si juridice pot accesa cele doua programe incepand de saptamana viitoare. Ne-am fi dorit sa lansam programele intr-un adevarat salon auto, insa astazi am organizat in fata Ministerului Mediului un mini salon auto, ce poate fi admirat de toata lumea. Toti romanii vor sa traiasca intr-un mediu curat, nepoluant si in care emisiile de CO2 sa fie zero“, a subliniat Gavrilescu. 

Potrivit ministrului Mediului, subventia acordata in cadrul programului “Rabla Plus” pentru masinile suta la suta electrice este de 10.000 de euro. 

Noutatea in acest program este ca persoanele care vor sa acceseze finantare prin “Rabla Plus” si au acasa o masina mai veche de 8 ani nu trebuie neaparat sa o caseze. Ei pot merge direct la dealer si sa solicite subventia de 10.000 de euro. In schimb, cetatenii care au acasa o masina mai veche de 8 ani si vor sa o caseze, pot adauga la cei 10.000 de euro, inca 6.500 de lei obtinuti din casare”, a explicat ministrul Mediului. Oficialul a precizat, totodata, ca in cazul achizitiei de masini ecologice hibrid plug-in se va acorda in acest an o subventie de 4.500 de euro. La aceasta suma se poate adauga inca 6.500 de lei in cazul in care beneficiarul doreste sa isi caseze masina mai veche de 8 ani“, a adaugat ministrul Mediului. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img