vineri, 26 aprilie, 2024

Traditie respectata : Schimb de martisoare la Podul de Flori dintre Albita si Leuseni – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Simbolul stravechi al primaverii, al inceputului, al bucuriei de a trai este Martisorul. De Martisor, vechiul se reinnoieste, iar traditiile, obiceiurile si datinile vechi de mii de ani sunt readuse in centrul atentiei.

In mod traditional Martisorul se prinde in piept sau la mana inainte de rasaritul soarelui, in zorii zilei. Purtat la incheietura mainii sau in piept, snurul in firicele de alb si rosu capata semnificatii aparte. Albul semnifica masculinitatea, ratiunea si sobrul asociat masculinitatii, iar rosul simbolizeaza feminitatea, senzualitatea, iubirea, bucuria de a trai. Femininul se imbina cu masculinul, vara se impaca cu iarna, caldura se intrepatrunde cu frigul, creand o uniune perfecta, un simbol perfect. Impletirea albului si a rosului sugereaza si innoirea ciclului vietii.

 Conform traditiei create, in spiritul bunei cooperari pe care Politia de Frontiera Romana o are cu Politia de Frontiera din R. Moldova, anul acesta, la 1 Martie, la mijlocul podului rutier Albita-Leuseni, reprezentanti ai celor doua autoritati de frontiera s-au intalnit pentru a saluta impreuna venirea primaverii si a – si oferi simbolic un martisor. Un soare timid primavaratic si un vant rebel au fost martorii momentului plin de tinerete, prospetime si caldura. Emotii vii si zambete calde au rasarit vineri, 1 martie, de ambele parti ale raului Prut. Politistii de frontiera ureaza tuturor o primavara cu multe bucurii zambete si voie buna!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img