News Flash:

Tragedia COLETIV revigoreaza ISU. Toti vasluienii care doresc sa construiasca trebuie sa citeasca asta

22 Noiembrie 2015
2028 Vizualizari | 0 Comentarii
Proprietarii de constructii sunt obligati sa obtina avizul de securitate la incendiu inainte de inceperea lucrarilor de executie la constructiile noi, de modificare a celor existente si/sau la schimbarea destinatiei acestora.

Avizul este emis de inspectoratele pentru situatii de urgenta dupa verificarea respectarii masurilor de aparare impotriva incendiilor stipulate in documentatiile tehnice de proiectare. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, proprietarul ori beneficiarul unei constructii este obligat sa detina autorizatie de securitate la incendiu inainte de punerea in functiune a cladirilor sau a spatiilor amenajate in cladiri, document prin intermediul caruia se certifica indeplinirea masurilor de aparare impotriva incendiilor.

"Potrivit legii, autorizatia de securitate la incendiu confera persoanelor fizice sau juridice, detinatoare ale constructiilor, instalatiilor si ale altor amenajari, dreptul de a le pune in functiune si de a le exploata din punct de vedere al indeplinirii cerintei esentiale (securitate la incendiu)", se arata in comunicat.

Atat eliberarea avizului, cat si a autorizatiei de securitate la incendiu se realizeaza de catre inspectoratele pentru situatii de urgenta fara a fi percepute solicitantilor taxe in acest sens. In urma verificarilor efectuate de specialistii in domeniul preventiv in cursul anului 2014 au fost constatate mai multe incalcari ale legislatiei pe linia apararii impotriva incendiilor, unele dintre acestea fiind remediate in timpul actiunilor de control.

"Asiguram populatia ca mentinerea climatului de siguranta la nivelul comunitatii si crearea culturii de securitate raman principalele obiective ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si unitatilor subordonate si reprezinta elementele fundamentale ce sustin activitatile derulate in sprijinul si pentru cetatean", mai scrie in comunicat.

Multi dintre primarii din judetul Vaslui nu sunt interesati de eventualele dezastre naturale care ar putea lovi loocalitatile in fruntea carora se afla. Mai bine de jumatate dintre edilii vasluieni habar nu au la ora actuala cum sa reactionze in caz de incendiu major, inundatii, alunecari de teren sau cutremur. Unii edili nici nu sunt interesati sa afle si asa se face ca nu participa la cursuri de gestionare a situatiilor de urgenta. Potrivit specialistilor din cadru Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui, aceste cursuri nu sunt facute doar de dragul de a veni primarii la ore, ci sunt absolut necesare, in conditiile in care edilii sunt cei care trebuie sa gestioneze situatiile de urgenta. Daca edilii nu si-au manifestat interesul pentru astfel de instruiri, si restul angajatilor din primarii le-au urmat exemplul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0867 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030156 (s)