joi, 25 aprilie, 2024

Tragedie! De unde se întorcea bărbatul care a fost ucis de o stâncă pe Defileul Jiului

Distribuie:

Publicat:

Accident rutier cumplit pe Defileul Jiului. Un bărbat a murit pe loc după ce o stâncă desprinsă de pe versant s-a prăbușit peste mașina sa. Omul împreună cu familia lui se întorceau de la mormântul părintelui Arsenie Boca.

Bărbatul omorât de o stâncă pe Defileul Jiului se întorcea de la mormântul lui Arsenie Boca

Bărbatul omorât de o stâncă desprinsă de pe versant, în timp ce conducea pe Defileul Jiului, se întorcea împreună cu familia de la Mănăstirea Prislop acolo unde au vizitat mormântul lui Arsenie Boca. Accidentul rutier cumplit s-a produs în cursul zilei de duminică, 2 octombrie 2022. Bărbatul, împreună cu soția sa, sora ei și cumnatul se întorceau de la Mănăstirea Prislop.

În timp ce traversau Defileul Jiului, o stâncă s-a desprins peste versant și a căzut fix peste mașina lor, chiar în dreptul șoferului. Bărbatul în vârstă de 56 de ani a murit pe loc. Ca prin minune, ceilalți trei pasageri au scăpat cu viață.

La fața locului au intervenit polițiștii și pompierii cu mai multe echipaje.

“La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești Jiu cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ Gorj, echipaje de pompieri din cadrul ISU Hunedoara cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și 2 ambulante SAJ Hunedoara, sosite în sprijin”, au anunţat reprezentanţii ISU Gorj.

Soţia şoferului, bărbatul în vârstă de 56 de ani care a decedat, a povestit că în ultimele luni şi-a pierdut trei membri ai familiei.

“A murit tatăl meu, în februarie, la jumătea lui februarie, pe 27 februarie a murit fratele meu în Spania, de 54 de ani, și acum bărbatul”, a spus soția îndurerată.

DRDP Craiova: Zona în care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase

Ca urmare a tragediei în care o persoană și-a pierdut viața, DRDP Craiova a intervenit și a precizat că zona în care a avut loc accidentul mortal de pe Defileul Jiului era asigurată cu plase și că piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălțime foarte mare, dintr-o zonă cu torenți, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanți.

Permanent facem verificări în zonă și îndepărtăm stâncile și copacii care prezintă risc de prăbușire. Zona are și semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre. Este primul eveniment soldat cu deces de până acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt, fie de trecerea unui animal sălbatic. Situația a fost una total impredictibilă”, a transmis DRDP Craiova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img