joi, 25 aprilie, 2024

Tragedie intr-o localitate din judetul Vaslui : un tânăr de doar 16 ani și-a găsit sfârșitul in acumularea de apa de la Moreni

Distribuie:

Publicat:

Update:

Misiunea de căutare salvare a băiatului în acumularea din localitatea Moreni s-a încheiat. Copilul a fost scos din apă, dar nu prezintă semne vitale 

În urma cu doar câteva minute, trupul băiatului în vârstă de 16 ani care era căutat în acumularea din localitatea Moreni, comuna Deleni a fost scos din apă. Din nefericire, copilul nu prezintă semne vitale. 

La intervenție au participat 12 pompieri militari, care au încadrat  două autospeciale, două bărci pneumatice și o ambulanță SMURD tip C1 (TIM).

Circumstanțele producerii acestui eveniment sunt cercetate de reprezentanții instituțiilor abilitate în acest sens. 

 

*Informare preventivă* 

 

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața cetățenilor, recomandăm populației să respecte următoarele măsuri:

 

❗Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul;

 

❗Evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile sunt nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

❗ Frecventați numai locurile special amenajate pentru înot şi respectați avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate. 

❗Evitați scăldatul solitar, fără a avea persoane prin apropiere, mai ales dacă nu știți să înotați sau nu aveți deprinderile necesare;

❗Nu realizați acte de teribilism prin plonjare de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcții;

❗Nu intrați în apă când sunteți în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte.

 

Stirea inițială : 

 

În urmă cu puțin timp, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență  "Podul  Înalt" al judeţului Vaslui au fost sesizați prin apel la numărul unic pentru situații de urgență 112, de către un  cetățean care afirma că a văzut un tânăr în vârstă de aproximativ 16 ani care a intrat în apa unui lac din localitatea Moreni, comuna Deleni și nu a mai ieșit la suprafață.

De la Detașamentul de pompieri Vaslui au fost mobilizate:

✅ două bărci pneumatice și  două autospeciale;

✅ 1 autospecială SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă);

✅ două echipaje de cautare salvare din medii ostile vieții.

Pompierii militari intervin la această oră pentru căutarea-salvarea sau – în funcție de caz-, degajarea persoanei posibil înecate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img