marți, 19 martie, 2024

Tragedie la nivelul MApN. Este doliu în Armata Română

Distribuie:

Publicat:

Tragedie în MApN. Un parașutism militar a murit la Buzău în timpul antrenamentelor. Echipajul de salvare care a sosit la fața locului nu a putut decât să constate decesul. Tragedia s-a petrecut la o zi după ce un elev al Aeroclubului Târgu Mureș s-a prăbușit în gol după ce parașuta principală și cea de rezervă s-au încurcat între ele.

Un parașutist militar a murit la Buzău

Cosmin Constantin Scorțea s-a stins din viață în timpul manevrei de aterizare, în jurul orelor 14:00.  Printr-un comunicat, MApN a precizat că bărbatul era căsătorit și avea un copil, dar și că avea experiență în domeniu, mai exact 67 de salturi la activ. Tragedia s-a petrecut pe Aerodromul din Boboc, județul Buzău. Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea avea 38 de ani și era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M.

MApN a confirmat decesul militarului. Iată ce au transmis reprezentanții Armatei Române:

O veste tristă pentru Armata României. Un camarad a decedat pe timpul unui exerciţiu de paraşutare. Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc. Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare, a transmis MApN.

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare. Tot Armata a precizat că joi, 26 mai, la ora 08.30, în toate unitățile militare din țară vor fi organizate ceremonii de comemorare a ofițerului.

Un parașutist de 21 de ani s-a prăbușit în Târgu Mureș

Accidentul în care s-a stins din viață militarul din cadrul MApN s-a petrecut la o zi după altă tragedie. Un parașutist în vârstă de 21 de ani s-a prăbușit în Târgu Mureș. Este vorba despre un elev al Aeroclubului Târgu Mureș care a ajuns în stare gravă la spital după ce parașuta principală și cea de rezervă s-au încurcat între ele.

A căzut de la o înălţime foare mare. A fost preluat de echipajul de terapie intensivă în comă profundă şi se află sub investigaţii, fiind vorba despre mai multe leziuni. S-a făcut examinarea CT şi se aşteaptă rezultatele, a precizat Maria Salanţa, medicul coordonator al UPU SMURD Târgu Mureş.

Tânărul se afla la al 17-lea salt în cadrul cursului de obținere a licenței. Potrivit primelor informații, parașuta principală s-a deschis defectuos, iar băiatul s-a prăbușit în gol suferind mai multe traumatisme.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img