miercuri, 24 aprilie, 2024

Tragedie la Rio de Janeiro – Cel putin trei persoane au murit dupa ce o furtuna a inundat metropola braziliana

Distribuie:

Publicat:

Cel puțin trei persoane au murit în Brazilia în urma ploilor torențiale care au inundat marți străzile din Rio de Janeiro provocând haos, fapt ce l-a determinat pe primarul metropolei să declare starea de urgență după o furtună pe care a descris-o ca fiind ”absolut anormală”, relatează Reuters potrivit mediafax.

Două surori au murit după ce casa lor a fost îngropată în urma unui mal de noroi, în timp ce un bărbat s-a înecat într-o altă zonă a orașului, a anunțat primăria într-un comunicat.

Ploaia a început luni seară și nu s-a oprit încă, ploi abundente fiind prognozate până la sfârșitul zilei de marți.

În unele zone ale orașului s-au înregistrat peste 210 l/mp în patru ore, conform primăriei, aceasta fiind de trei ori mai mult decât cantitatea normală de precipitații înregistrată în luna aprilie.

”Rio de Janeiro a pierdut trei locuitori în urma acestor ploi”, a declarat primarul Marcelo Crivella într-o conferință de presăcare a avut loc marți dimineață.

”Aceste ploi sunt absolut anormale pentru această perioadă a anului, niciunul dintre noi nu s-a așteptat la atât de multă ploaie la această dată”, a adăugat acesta.

Primăria a decretat stare de urgență în noaptea de luni spre marți. Arterele principale au fost închise, iar 785 de locuințe din oraș au rămas fără curent electric.

Echipajele de intervenție au acționat pe străzile orașului pentru a salva persoanele blocate în mașini sau care se aflau pe străzi. Imaginile TV au arătat scafandri care examinau o mașină care se afla scufundată într-un pasaj subteran inundat.

Străzile din Rio de Janeiro au fost mai liniștite decât de obicei întrucât aproape toate școlile au fost închise, iar oamenii au lucrat de acasă pentru a evita riscul de a rămâne blocați la locurile de muncă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img