marți, 23 aprilie, 2024

TRAGIC! Canicula face ravagii in tara! Barbat mort dupa ce a lucrat in soare pe camp

Distribuie:

Publicat:

Un barbat din Iasi a murit din cauza expunerii la caldura, el fiind gasit pe camp cand deja prezenta convulsii, cu o temperatura de 42 de grade. Un alt iesean este in stare critica la spital, dupa ce a muncit pe camp in conditii de canicula.

Doi pacienti in stare foarte grava au ajuns in Unitatea primiri Urgente a Spitalului “Sfantul Spiridon” din Iasi cu temperaturi centrale crescute peste 40 de grade.

Cei doi barbati au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce au muncit la camp, in soare, amandoi avand temperatura corporala 42 de grade.

Unul dintre ei este in coma, iar progonsticul este rezervat, iar cel de-al doilea nu a mai putut fi salvat.

Barbatul de 67 de ani care este in coma la Spitalul ”Sfantul Spiridon” a fost gasit inconstient de catre rude joi dupa-amiaza, dupa ce muncise la camp in caldura. A fost soliciat un echipaj de Terapie Intensiva Mobila care a inceput manevrele la fata locului.

”Pacientul in varsta de 67 de ani a fost intubat, ventilat mecanic si s-au inceput manevrele de rehidratare si scadere a temperaturii inca din prespital. A fost adus, au contiunat investigatiile, caldura a influentat nu doar sistemul nervos central ci si cordul, rinichiul, ficatul astfel incat pacientul are disfunctii organice multiple, este in continuare in stare critica, este intubat, ventilat mecanic, internat in clinica medicala de garda, cu un prognostic rezervat” , a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoesu, medic sef UPU SMURD Iasi.

Cel de-al doilea pacient ajuns in stare grava la urgente din cauza expunerii la caldura are in jur de 45 de ani si este din localitatea Valea Satului. Barbatul a fost gasit pe camp de niste carutasi.

”A fost oprita o ambulanta care l-a preluat, era comatos, prezenta convulsii, medicul de pe ambulanta l-a intubat. A ajuns in UPU unde s-a instalat stop cardiorespirator, temperatura centrala era si pentru acest pacient de 42 de grade Celsius. Nu a raspuns din pacate la manevrele de rescucitare combinate cu scaderea temperaturii centrale, prin manevre de racire interna si externa si a fost declarat decesul.”, a spus Diana Cimpoesu.

Barbatul era necasatorit si locuia alaturi de fratele sau. A fost sesizata Politia, iar Institutul de Medicina Legala urmeaza sa stabileasca cauza exacta a decesului.

Iasul se afla sub cod portocaliu de canicula.

Joi, la Galati, un barbat de 60 de ani a murit, cel mai probabil din cauza caldurii, omul cazand pe strada in fata blocului in care locuia.

sursa: Mediafax

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img