vineri, 19 aprilie, 2024

TRAGIC! Imagini SOCANTE! Rasturnare de situatie in cazul cumplitului accident din Pacurari! BMW-ul a trecut ca o TORPILA de semafor! – FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Accident cumplit la Iasi, dupa ce un tanar aflat la volanul unui BMW a intrat direct intr-un Mercedes care intorcea • In urma impactului cinci persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor • Desi din primelele cerectari rezulta ca soferul din Mercedes este vinovat, toti arata cu degetul catre tanarul din BMW • O tanara este in stare grava, iar medicii sunt rezervati in ceea ce priveste starea ei de sanatate 

Inca un accident rutier ridica foarte multe semne de intrebare. Sambata seara inca un autoturism marca BMW a fost distrus aproape in totalitate. De aceasta data, cel putin din primelele cercetari, rezulta ca soferul care se afla la volanul BMW-ului nu ar fi vinovat decat de incalcarea limitei de viteza, dar ancheta este in desfasurare. 

Cert este ca sambata un apel la numarul unic de urgente 112 avea sa anunte o noua tragedie pe soselele din Iasi. Doua autoturisme s-au ciocnit puternic in zona Pacurari. Din cate se pare, soferul unui autoturism marca Mercedes nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de intoarcere si a fost izbit de un BMW. 

Desigur, totul pare destul de clar. Soferul care se afla la volanul autoturismului Mercedes este vinovat, dar oare am putea discuta despre o culpa comuna? Martorii de la fata locului au spus ca intr-adevar cel care conducea Mercedes-ul este vinovat, dar spun ca soferul din BMW circula cu foarte mare viteza. Chiar soferul Madalin Iulian Amariei recunoaste ca avea viteza de 90 de kilometri la ora, intr-o zona in care limita este de 50 kilometri la ora.

Impact devastator

Impactul a fost foarte puternic. Mercedes-ul, un model relativ nou, cu un sistem de siguranta destul de bine pus la punct, nu a fost distrus prea tare, insa BMW-ul, vechi de mai bine de 15 de ani, a fost serios afectat. La fata locului au ajuns mai multe echipaje de interventie si s-a pornit o lupta contra-cronometru. 

In urma impactului, trei persoane aflate in autoturismul BMW si doua persoane din Mercedes au avut nevoie de ajutorul medicilor. Soferul din BMW, un tanar de 20 de ani pe nume Amariei Iulian, s-a lovit in zona fetei, a fost transportat la spital si internat in clinica ORL. Iubita sa, Ana Maria Gorie in varsta de 17 ani, a intrat in coma. A suferit mai multe traumatisme si fracturi, iar medicii sunt rezervati in ceea ce priveste sansele ei de recuperare. 

Cel de-al treilea pasager din BMW a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie dupa ce a suferit un traumatism cranio-cerebral si si-a pierdut cunostinta. Cei doi soti aflati in Mercedes nu au fost raniti grav. Soferul a fost evaluat la Spitalul “Sfantul Spiridon”, iar mai apoi a fost externat, iar sotia acestuia a ramas pe patul de spital din cauza unei fracturi de bazin.

Cine este vinovat?

La scurt timp de la producerea accidentului, in mediul online au ajuns fotografii si filmulete de la fata locului. Ciudat este ca, de regula, se “sare” in capul soferului vinovat. Ei bine, de data aceasta, toti si-au indreptat furia pe soferul aflat in BMW. Toti au spus acelasi lucru, daca avea viteza mai mica ar fi putut evita impactul. Multi au comentat postarile din mediul online pe care le-a facut soferul BMW-ului. Acestea sunt considerate “cocalaresti” si gresite din punct de vedere gramatical. 

“Cel cu Mercedes-ul este vinovat ca a vrut sa faca stanga, dar asta cu BMW-ul avea viteza. Daca nu avea viteza si frana la timp nu se ajungea pana aici. Sunt tineri de astia numai cu figuri in cap si cu masini puternice”, a spus unul dintre martori. 

Desigur masina BMW are mai mult de 15 ani si s-ar putea sa nu fie chiar in regula. Astfel, in urma Inspectiei Tehnice se va stabili daca avea sau nu vreo defectiune inainte de producerea accidentului.

Fara centura, fara airbag

Din cate se pare, tinerii aflati in BMW nu purtau centura de siguranta. La fel ca in cazul accidentului mortal din urma cu cateva zile de la Trei Iazuri, airbag-urile nu s-au deschis. Poate ca acum, minora aflata pe scaunul din dreapta nu ar fi fost in coma. Tot in mediul online au aparut cateva mesaje prin care se spunea ca acest tanar a condus in seara accidentului destul de agresiv prin oras. Politistii nu pot lua in considerare toate zvonurile, de aceea au deschis o ancheta. 

“Politistii au deschis o ancheta in acest caz, iar cercetarile continua pentru stabilirea intregii situatii de fapt”, a precizat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi. Soferul autoturismului Mercedes a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ. Tanarului aflat la volanul autoturismului BMW i-au fost prelevate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. 

Imagini cu un puternic impact emotional

Pe imaginile de pe camerele de supraveghere se observa impactul. Din cate se pare, BMW-ul avea foarte mare viteza. Practic, cand s-a trezit cu Mercedes-ul in fata, soferul din BMW a franat, dar nu se cunoaste o scaderea a vitezei. Cel mai probabil, accidentul s-ar fi putut transforma intr-o tragedie, daca in locul autoturismului Mercedes era de exemplu un autoturism mai vechi. Accidentul seamana izbitor cu cel din Podu Ros, cand sotii Buzea au fost ucisi de un sofer teribilist. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img