vineri, 19 aprilie, 2024

Traian Basescu a reactionat extrem de DUR la adresa UDMR: Sa nu mai veniti NICIODATA

Distribuie:

Publicat:

Senatorul Traian Basescu a avut o reactie exploziva, la dezbaterile pe proiectul care prevedea faptul ca ziua de 15 martie sa devina ziua maghiarilor din RomaniaBasescu le-a cerut maghiarilor sa nu mai vina niciodata cu un astfel de proiect pentru ca in urma declaratiei Parlamentului de la Pesta din 15 martie 1948 au murit foarte multi romani si maghiari.
”Aceste proiect de lege este tinut in functie de nevoia pe care majoritatea politica o are de a santaja UDMR-ul. As vrea sa votam respingerea acestui proiect de lege, pentru a nu afla cat de departe poate sa mearga majoritatea politica pentru a avea sprijinul UDMR.

As vrea sa va spun ca rostul acestei legi nu este sa ii sarbatoreasca pe maghiar, rostul ei este sa ii umileasca pe romani, atata timp cat in declaratia de la Pesta exista un punct 12 prin care se proclama anexarea Transilvaniei la Ungaria. In urma acestei declaratii au murit foarte multi romani si maghiar, pentru ca punctul a dus la un bun conflict in Transilvania   (…) Pricepeti ca daca voi v-ati ales o sarbatoare nu trebuie sa fie o sarbatoare pe teritoriul Romaniei si macar in memoria miilor de romani si maghiari care au murit in urma acelui punct 12 din declaratia de la Pesta. Aveti trei zile nationale, alegeti-va alta din cele trei. Mai mult decat atat, ne pregatim sa adoptam o lege pentru o zi a minoritatilor nationale. De ce este altfel minoritatea maghiara fata de minoritatea roma, care sunt aproximativ egale ca pondere. Intelegeti ca acest proiect nu are sustinere in Parlamentul Romaniei si nu mai veniti cu el niciodata”, a spus Traian Basescu. Fostul presedinte le-a spus celor de la UDMR ca le-a respectat mereu sarbatorile si mereu le-a marcat prin mesaje, insa nu poate fi de acord cu adoptarea legii care face din ziua de 15 martie o zi de sarbatoare a maghiarilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img