vineri, 19 aprilie, 2024

Traian Basescu: “Am sa ma bat inca 10 ani”

Distribuie:

Publicat:

Cea mai mare onoare pe care o poti avea într-o viata de om este aceea de a fi ales Presedintele tarii tale.

Romanii mi-au facut aceasta onoare, de a-mi acorda votul si încrederea lor, în doua randuri de alegeri
prezidentiale: 2004 si 2009. In cele doua mandate de presedinte m-am luptat pentru ca Romania sa devina o tara puternica, sa se aseze pe drumul ireversibil al modernizarii, al integrarii si al evolutiei în structurile euroatlantice. Condamnarea comunismului si transferul a doua milioane de dosare din custodia SRI si a altor institutii în custodia CNSAS au fost gesturi cu un impact deosebit asupra parcursului tarii, lupta împotriva uitarii fiind o lupta pentru pastrarea identitatii nationale.
Vezi si: Traian Basescu il face praf pe Klaus Iohannis: “Se incurajeaza abuzurile”
Este de necontestat faptul ca Romania s-a schimbat profund în acesti zece ani.

Institutiile statului au fost scoase de sub influenta politicului, presa a avut toata libertatea pe care si-a dorit-o, societate civila a cunoscut o ampla evolutie, iar justitia si-a castigat în mod categoric independenta dupa decenii întregi de control politic. Mi-am îndeplinit mandatele de presedinte respectand un principiu fundamental de la care nu m-am abatut niciodata indiferent de context: interesul national mai presus de interesul personal. De multe ori însa, interesul national si interesele romanilor au intrat în conflict direct cu interesele gastilor, cu interesele Sistemului care, pentru a-si proteja privilegiile castigate pana la acel moment, au încercat sa blocheze reformele esentiale pentru dezvoltarea Romaniei.

Timp de zece ani m-am batut pentru a învinge acest Sistem al gastilor extrem de bine înradacinat în toate institutiile statului.

Din acest motiv am fost suspendat de doua ori din functia de presedinte. Fie ca vorbim despre gastile din administratie, despre cele din sanatate, educatie sau despre gastile care parazitau justitia ori serviciile de informatii, cu totii îsi doreau o Romanie slaba, o Romanie îngenuncheata, o Romanie prizoniera. Lupta a fost una dificila, iar rezistenta întampinata de mine si de toti cei care ne-am dorit o tara cu adevarat democratica extrem de acerba. Nu am reusit sa înving Sistemul, însa, dupa zece ani de lupte, pot afirma cu certitudine ca l-am îngenuncheat. Pentru ceea ce simt ca le datorez romanilor, pentru recunostinta pe care le-o port, pentru onoarea de a le fi fost presedinte, pentru sustinerea pe care am primit-o de la poporul meu în cele doua actiuni de suspendare si în toate luptele în care m-am angajat pentru modernizarea statului, am sa ma bat înca zece ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img