News Flash:

Traian Basescu: "Categoric sunt oameni nevinovati condamnati!"

27 Ianuarie 2017
1460 Vizualizari | 0 Comentarii
Traian Basescu a revenit in aceasta seara cu o postare pe Facebook in legatura cu hotararile care au fost luate in CSAT in timpul mandatelor sale de presedinte al Romaniei.

''Eu, Traian Basescu, imi asum ! Toata „pleava retrograda” a Romaniei, fie ca vorbim de jurnalisti, analisti, politicieni sau relicve ale vechiului regim, nu mai pridideste, pe toate televiziunile, cu acuzatii la adresa mea precum ca “datorita hotararilor ilegale ale CSAT condus de Basescu timp de 10 ani”, SRI, DNA si instantele de judecata au ajuns sa faca abuizuri. In principiu stiu ca „Basescu este de vina”, dar ura si prostia au depasit limitele rezonabile.

Categoric sunt abuzuri, mistificari de dosare penale, oameni nevinovati condamnati, abuzuri in practicarea arestului preventiv si in penitenciare, abuzuri in intocmirea dosarelor penale unde, destui procurori prezinta doar probe impotriva acuzatului nu si pe cele in favoarea lui, oameni carora li se cer denunturi mincinoase cu catusele pe masa atunci cind sunt in fata procurorului, denuntatori si provocatori la comanda care devin intangibili desi au furat doar pentru ca procurorul are ca tinta un politician etc dar daca vreti corectitudine, cautati responsabilii in alta parte, pentru ca nici CSAT si nici eu nu am cerut sa se faca dosare penale si cu atat mai putin unor anume persoane, cum nu am aprobat nici incalcarea legii.

Sau poate aceasta “pleava retrograda” omniprezenta pe televiziuni vrea sa-i faca pe romani sa creada ca din cauza hotararilor CSAT a fost condamnata Rarinca, sau ca datorita hotararilor CSAT s-au falsificat stenogramele in dosarul Paltin Sturza, sau ca datorita CSAT a fost condamnat fara probe primarul Gutau, sau poate vreti ca romanii sa creada ca datorita CSAT a fost incatusata Olgutei Vasilescu etc, etc. Nu dragilor, asta este propaganda sustinuta de cei care vor demolarea institutiilor statului si nu corectarea abuzurilor evidente ale acestora.

Si ca sa va linistesc,va spun urmatoarele. Eu, Traian Basescu, fost Presedinte al Romaniei, imi asum (asa cum cred ca o face orice alt membru CSAT) legalitatea, corectitudinea si oportunitatea hotararilor CSAT in general si in mod particular a acelora care sunt acum in dezbatere publica si care au vizat consolidarea institutiilor statului, lupta impotriva coruptiei, a evaziunii fiscale, a crimei organizate (inclusiv a traficului de persoane), a spalarii banilor, si a criminalitatii transfrontaliere, a traficului de armament etc.

Altfel, daca astazi as fi in situatia de a lua decizii in cadrul legislativ al vremii, va asigur ca as proceda similar ca in perioada 2004 – 20014. Va asigur ca in mandatele mele CSAT si-a facut datoria pe deplin fata de interesele tarii in raport de nivelul ridicat al coruptiei si al crimei organizate la data luarii deciziilor.

Eu, Traian Basescu, imi asum !

PS – 1.„Pleava retrograda” este rugata sa citeasca ultimul raport MCV pentru a avea o imagine cu privire la progresele justitiei in mandatul meu.

2.Justitia a facut progrese, dar indiscutabil mai are enorm de facut pentru a fi credibila si mai ales deplin cinstita.

3.Niciodata CSAT nu a aprobat protocoale interinstitutionale'', a scris Traian Basescu.

traian basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0853 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026679 (s)