joi, 25 aprilie, 2024

Traian Basescu, critici dure la adresa lui Klaus Iohannis: “Nu are argumente pentru acuzatiile pe care le face”

Distribuie:

Publicat:

Traian Basescu a afirmat, miercuri seara la B1 Tv, ca presedintele Klaus Iohannis a comis o eroare prin declaratiile pe care le-a facut, referitor la legile Justitiei, sustinand ca nu are argumente pentru acuzatiile pe care le aduce.    

Intr-o interventie telefonica, in emisiunea „Dosar de politician”, Basescu a subliniat ca Iohannis a gresit atunci cand a facut referire la modul general, la cele trei legi ale Justitiei.

„Eu nu inteleg pentru ca nu a definit niste articole. In ceea ce priveste sectia speciala pentru magistrati, pentru procurori si judecatori de la Parchetul General, aceea a fost transata de Curtea Constitutionala care a spus ca o asemenea structura este constitutionala. Mai mult, aceasta structura exista in DNA. Era structura cu care procurorul DNA stia ca daca forteaza nota, judecatorul se inmoaie.

Mie mi se pare ca este foarte corecta mutarea acestei structuri la Parchetul general, ca institutie mult mai departe de interese de condamnare decat DNA”, a precizat Basescu.

„Sunt un om care va sustine tot timpul punctele de vedere ale presedintelui, atat timp cat sunt corecte, pentru ca si eu am fost presedinte si stiu cat e de greu sa fii singur cand ai o majoritate ostila. Pe de alta parte, cred ca e bine sa argumentam pozitiile pe care le avem. Aici, cred ca domnul presedinte Iohannis nu are argumente pentru acuzatiile pe care le face. Este clar ca a vorbi general despre cele trei legi este o eroare la stadiul acesta, dupa ce legile s-au intors la CCR. Sa ramai intr-un slogan politic este, dupa parerea mea, inacceptabil”, a spus fostul presedinte.

Basescu a mai tinut sa precizeze ca presedintele Iohannis va avea de pierdut, pe urma acestei abordari.

„Eu am avut o pozitie tot timpul in favoarea procurorilor si a judecatorilor, cand am fost in mandat. In acelasi timp, mi-am permis sa-i critic uneori, drept pentru care sunt 10-15 comunicate ale CSM ca presedintele Basescu a afectat independenta justitie prin declaratii. Atunci o faceam pe ce intuiam. Acum insa sunt probe ca s-au facut abuzuri in justitie si in privinta arestarilor preventive, si in privinta falsificarii dosarelor. Presedintele nu poate sa nu observe acest lucru si sa nu reproseze public. Este exact atitudinea doamnei Kovesi care spune ca DNA este perfect, nu recunoaste greselile interne, atitudine care ii va duce si pe unul, si pe altul drept in prapastie. Daca ei cred ca oamenii sunt prosti, se insala, nu pot fi manipulati la nesfarsit.

Cred ca e mult mai bine pentru viitoarea functionare a justitiei, ca presedintele sa spuna dragi procurori, dragi judecatori, ati prins multi oameni care au facut fraude, dar ati facut si abuzuri. Sunt de acord ca legislatia sa va ingradeasca posibilitatea de a face abuzuri”, a mai mai precizat Traian Basescu.

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca va ataca la Curtea Constitutionala legile justitiei adoptate in Parlament si ca, in acelasi timp, le va trimite catre consultare la Comisia de la Venetia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img