vineri, 26 aprilie, 2024

Traian Basescu explica modul in care Nicusor Dan a fost ‘lucrat’ de Dan Barna: ‘Nu cred ca nu a inteles ce face cand elimina PMP’

Distribuie:

Publicat:

Traian Băsescu, candidatul PMP la alegerile pentru Primăria Capitalei, vine cu un nou scenariu pentru formarea alianței USR-PLUS-PNL. Băsescu susține că PMP nu a fost primit în alianța USR-PLUS-PNL de la București și dintr-un calcul făcut de Dan Barna și de o aripă din USR, tocmai pentru a se răzbuna pe Nicușor Dan și de a-i reduce șansele de câștig. În felul acesta, spune fostul președinte, a fost forțat să candideze la alegerile pentru Primăria Capitalei.

„Te aștepți la generația tânără (n. r.: Dan Barna) să aibă o analiză corectă? Să nu încerce să mintă?! Eu am altă părere.

Cred că a existat și un calcul al lui Barna de a nu face alianță cu noi, cu PMP-ul, tocmai pentru a-l controla pe Nicușor Dan. Și nu doar al lui Barna, ci poate la mai mulți… Mă bazez pe faptul că trebuie să și gândești! Nu cred că Barna nu a înțeles ce face când elimină PMP-ul. Nu neaparat să piardă Nicușor Dan…

Am prezentat un sondaj CURS: acum o săptămână luam 5 procente de la Firea și de la Nicușor. Sondajul de alaltăieri arată o menținere a procentului pe care îl extrag de la doamna Firea și o creștere pe care o extrag de la Nicușor, la 7%. Există și o marjă de eroare. Eu iau practic și de la Nicușor Dan și de la Gabriela Firea.

Ce să facă PNL ca să se retragă PMP? Să îl pupe pe frunte pe Tomac?! Politic nu se mai poate face nimic. A expirat termenul pentru încheierea alianțelor politice”, a declarat Traian Băsescu la postul Digi24.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj emoționant: ‘Dumnezeu să-l odihnească! Am pierdut un prieten și un camarad în efortul nostru de reconstrucție democratică a României’

Traian Băsescu susține că vrea să candideze dintr-un motiv simplu: „Îmi era mult mai bine la Bruxelles, salariul mare, plus o pensie de peste 1.000 de euro… Însă pentru mine a rămas un gol în cariera politică al doilea mandat la Capitală în trecut: bucureștenii mi-au dat atunci Consiliul, iar după cinci luni am plecat la Cotroceni.”

În cursa pentru Primăria Capitalei s-au anunțat deja Gabriela Firea (PSD), Nicușor Dan (PNL-USR-PLUS), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), Traian Băsescu (PMP), Ioan Sîrbu (Pro România), Viorel Cataramă (Mișcarea Patrioților Români).

Traian Băsescu a fost din iunie 2000 până în decembrie 2004 primar general al municipiului București, ales din partea PD.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img