News Flash:

Traian Basescu isi face publica starea de sanatate.

16 Octombrie 2014
1108 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Traian Basescu a facut public, joi, rezultatul testarii medicale anuale pe care a facut-o pe 10 iulie 2014 la Spitalul Militar din Bucuresti. Raportul medical a fost publicat pe site-ul Presedintiei.

Conform raportului medical, ”in urma examenelor clinic-paraclinice s-a stabilit urmatorul diagnostic de etapa: emfizem pulmonar bulos; ateromatoza sistemica, tromboza parietala veche aorta abdominala si iliaca comuna stanga cu dezvoltarea de circulatie colaterala compensatorie; hipotiroidism iatrogen in tratament de substitutie; litiaza prostatica asimtomatica, chist parapielic renal stang; discartroza lombara minima L3-L4 si L5-L1 fara tulburari functionale; hipertrofia glandelor suprarenale-aspect adenomatos”.

 ”Pentru un examen exhaustiv, avand in vedere solicitarile din cadrul consulturilor, se recomanda a fi efectuate urmatoarele: monitorizare ambulatorie 24 h a tensiunii arteriale si EKG; efectuarea de investigatii endoscopice-endoscopie digestiva superioara, colonoscopie; Ct coronarian/ angiografie selectiva”, recomandau medicii.

Acestia indicau si regim alimentar hiposodat, fara grasimi animale in exces, bogat in fibre vegetale.

”Va continua mentinerea recuperarii fizice pentru boala artrozica - gimnastica medicala, inot, masaj de tonifiere subacvatic”, mai recomandau medicii.

Tratamentul medicamentos prescris presedintelui a fost: Evthyrox cp 100 ug - 1 capsula pe zi, inainte de masa; Rosuvastatina 0 (crestor) 10 mg - 1 capsula seara; Clopidogrel (Plavix) 75 mg - 1 capsula la pranz; fotoprotectie cu Photoderm AR 50+ o aplicatie cu 10 minute inainte de expunerea la soare, la fiecare 3 ore.

”Comisia medicala multidisciplinara concluzioneaza ca domnul Presedinte Traian Basescu este apt din punct de vedere medical pentru indeplinirea atributiilor functiei”, se arata in finalul raportului medical. Aceasta concluzie a fost facuta publica si la momentul efectuarii testarii medicale de catre seful statului.

Documentul prezinta si constatarile de la ecografie abdominala, examinare computer tomograf, examinare rezonanta magnetica, examen neurochirugical, examen neurologic, examen urologic, examen ORL, examen oftalmologic, examen dermatologic, examen endocrinologic, examen boli interne si examen cardiologic.

Joi dimineata, presedintele Traian Basescu a declarat ca ii autorizeaza pe cei zece medici care i-au facut vizita medicala anuala sa dea relatii oricarui ziarist interesat despre starea sa de sanatate, seful statului sustinand ca are o singura boala, si anume ”boala pe hoti”.sursa:mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 35 queries | Mysql time :0.041776 (s)