News Flash:

Traian Basescu: Nu am primit niciun ban sau bun de la sau in numele lui Sandu Anghel

22 Iunie 2014
1357 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Traian Basescu declara, intr-un interviu citat de site-ul Administratiei Prezidentiale, ca nu a primit niciun ban sau bun de la sau in numele lui Sandu Anghel, el precizand, de asemenea, ca a aflat din presa ca fratele sau, Mircea Basescu, a botezat o nepoata a acestuia.

 Presedintele precizeaza ca nu a discutat niciodata cu fratele sau, Mircea Basescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. "In plus, va asigur, asa cum am mai spus, ca nu exista niciun politist, procuror sau judecator care sa poata afirma ca a primit vreo interventie de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar", precizeaza Basescu in declaratiile postate pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Seful statului mentioneaza ca anul trecut fratele sau i-a spus ca este santajat. "I-am cerut atunci sa mearga imediat sa informeze institutiile statului. Ceea ce a si facut. Eu nu puteam sa merg sa fac un denunt de santaj in numele lui, dar, repet, i-am cerut sa mearga imediat sa informeze institutiile statului", afirma Traian Basescu.

Intrebat de ce nu l-a impiedicat pe fratele sau sa intre in anturajul familiei lui Sandu Anghel, Traian Basescu a raspuns: "Am aflat din presa ca fratele meu, Mircea Basescu, a botezat o nepoata a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ce mai era sa fac dupa botez? Este major. Daca stiam dinainte, i-as fi spus sa nu intre in acest anturaj".

 Intrebat ce s-a intamplat cu salba primita de la Sandu Anghel din partea Regelui Cioaba de catre Maria Basescu in anul 2009, la Festivalul romilor de la Costesti, Traian Basescu a raspuns: "Nu am pastrat acel obiect, care este, de fapt, o moneda de aur, nu salba. Ea a fost predata statului, in conformitate cu legislatia in vigoare, si se afla in patrimoniul Administratiei Prezidentiale, deci al statului roman. De altfel, asa cum cere legea, acel obiect a fost declarat, la vremea respectiva, in Lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor actiuni de protocol in anul 2009, tabelul care este disponibil de atunci pe pagina de internet a Administratiei Prezidentiale".

 Intrebat cum raspunde zvonurilor din presa potrivit carora Mircea Basescu ar spune, intr-una dintre inregistrari, ca i-a dat si bani si sefului statului pentru a interveni in favoarea reducerii pedepsei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Traian Basescu raspunde: "Nu cred ca fratele meu ar putea sa faca o astfel de afirmatie pentru ca nu este adevarat. Nu am primit niciun ban si niciun bun de la sau in numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nici pentru vreo interventie de reducere a pedepsei in instanta si nici pentru vreo gratiere. Intocmai cum nu am primit niciodata niciun ban si niciun bun de la nimeni pentru a interveni in vreun fel in dosare sau pentru vreo gratiere".

Fratele sefului statului, Mircea Basescu, a fost arestat vineri, fiind acuzat ca ar fi primit 250.000 de euro pentru ca Bercea Mondial sa scape de inchisoare. Presedintele Senatului a anuntat, sambata, ca vrea ca Parlamentul sa afle, de la SRI si SPP, daca presedintele stia despre "vizitele la clanul Bercea".

Scandalul a inceput miercuri seara, odata cu difuzarea inregistrarilor audio-video legate de cazul Bercea. Premierul a cerut demisia sefului statului, iar Traian Basescu a negat orice legatura, precizand, cu lacrimi in ochi, ca intre nevoia de consolidare a justitiei si reflexul firesc de a-si apara fratele alege consolidarea justitiei.

mircea basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1743 (s) | 23 queries | Mysql time :0.039978 (s)