News Flash:

Traian Basescu pe o retea de socializare:"Nu ne puteti prosti pe toti"

18 Mai 2015
1467 Vizualizari | 0 Comentarii
Traian Basescu afirma ca Romania are o solutie corecta pentru protejarea padurilor fara incalcarea Tratatului de la Lisabona, insa, spune el, actualul presedinte, Klaus Iohannis, si premierul Victor Ponta refuza sa o aplice. "Romania trebuie sa ingradeasca defrisarile, si nu comertul", subliniaza fostul presedinte.

"

Nu ne puteti prosti pe toti


Clauza de salvgardare prevazuta la art. 191 din Tratatul de la Lisabona, la capitolul mediu, este solutia pentru protejarea padurilor noastre.
Impresia mea este ca nici unul din protagonistii disputei legata de Codul Silvic nu vrea sa atinga fondul cauzei, care este incetarea defrisarii salbatice a padurilor.
In timp ce domnul Ponta vrea limitarea la 30 la suta a cotei de piata pentru firma austriaca Schweighofer, domnul Iohannis nu vrea aceasta limitare, motiv pentru care a retrimis legea inapoi in Parlament. Si de aici taraboiul si acuzele reciproce.
Problema reala o reprezinta defrisarile irationale, si nu cota de piata a firmei austriece Schweighofer, iar disputa dintre Ponta si Iohannis este ca si cum ai da unuia care moare de sete in desert o bucata de piine.
Problema nu este cum se imparte prada rezultata din defrisarea salbatica a padurilor, ci cum eliminam defrisarile si trecem la exploatarea rationala a padurilor statului si, in mod egal, a celor private .
Clauza de salvgardare prevazuta in Tratatul de la Lisabona la art. 191, prin care Romania va avea ca aliat Comisia Europeana, este cea care poate pune capat defrisarilor irationale si inchide apetitul de procese cu care ameninta austriecii.
Copacul aflat in picioare este padure si este protejat de Uniunea Europeana. Copacul taiat din padure este marfa si comertul nu poate fi ingradit.
Romania trebuie sa ingradeasca defrisarile si nu comertul.
Dar si Iohannis si Ponta trebuie sa vrea acest lucru.
 Pricepeti, domnilor, Iohannis si Ponta ca nu ne puteti prosti pe toti cu o disputa falsa legata de impartirea prazii intre romani si straini, cind, de fapt, problema este sa nu se mai defriseze salbatic padurea indiferent de cine o face ?

"traian basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1086 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032960 (s)