joi, 28 martie, 2024

Traian Basescu: Romania a ratat aderarea la Schengen in iunie 2012

Distribuie:

Publicat:

Aderarea Romaniei la Schengen a fost pierduta in iunie 2012, considera fostul presedinte Traian Basescu.

“Schengen s-a pierdut in 2012 si nu o spun ca un politruc cum zice Ponta. Ponta e un politruc care o sa minta cat e in politica. Romania a ratat aderarea la Consiliul din iunie 2012. Exista o anexa la concluziile Consilului care fac trimitere la acest fapt.

A venit USL-ul atunci, au facut suspendarea neconstitutionala din vara si de atunci nu reuseste nimeni sa mai bage Romania pe ordinea de zi fara risc de voturi contra si de atunci o asemenea ocazie nu mai vine. E un tren care trece, si mai trece, dar nu cand vrei tu”, a declarat Traian Basescu, marti seara, intr-o interventie telefonica la B1Tv.

El a mai spus ca Romania nu a avut o politica externa atat de prabusita decat poate dupa mineriada din iunie 1990.

“Romania nu are cooperare, nu are dialog bilateral”, a subliniat fostul sef al statului.

Totodata, Traian Basescu a lansat un atac dur la adresa consilierului prezidential Lazar Comenascu, afirmand ca din cauza sa credibilitatea Romaniei este scazuta.

“Comanescu a incercat sa explice cancelarului german si Guvernului german ca lovitura de stat e constitutionala. Intre timp, nemtii s-au prins ca era un cacealmist ordinar, dupa care el ca si ambasador nu am a mai avut credibilitate nicaieri.

Dupa ce am aflat de ispravile lui Comanescu, am facut la Cotroceni o legatura directa cu cancelarul la nivelul consilierilor. Cat timp Comanescu e acolo, nu va avea dialog cu guvernul german”, a mai precizat Basescu.

Liderii statelor membre Schengen nu vor lua nici in aceasta toamna o decizie privind aderarea, chiar si partiala, a Romaniei la spatiul comunitar.

Potrivit unor surse citate de postul bulgar national de radio (BNR), problema nu figureaza pe agenda reuniunii ministrilor europeni de saptamana aceasta, fiind amanata si in cazul tarii noastre, si in cel al vecinilor bulgari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img