joi, 25 aprilie, 2024

Traian Basescu sustine gratierea: “Am facut o coalitie cu constiinta mea”

Distribuie:

Publicat:

Senatorul PMP Traian Basescu spune ca prin amendamentele propuse la proiectul legii gratierii a facut ”o coalitie cu propria sa constiinta”, excluzand varianta unei intelegeri cu PSD.
“Nu am facut o coalitie cu PSD. Eu am facut o coalitie cu constiinta mea. Daca va uitati pe toate televiziunile, oricine are probleme si iese la un televizor primul lucru pe care il spune este ‘Basescu m-a bagat la puscarie’. Constiinta de politician. Nu e adevarat – nu am bagat pe nimeni la puscarie, dar daca va uitati pe orice post de televiziune eu sunt cel care i-am bagat in puscarie. Cred ca este un moment in care am obligatia sa incerc sa fac ceva pentru ei chiar daca nu am bagat pe nimeni in puscarie”, a afirmat astazi Traian Basescu, dupa sedinta Comisiei juridice. 
Senatorii juristi au votat miercuri un amendament la proiectul legii pentru gratierea unor pedepse si a unor masuri educative privative de libertate prin care se gratiaza persoanele condamnate pentru luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta. De asemenea, sunt gratiate fapte savarsite de catre membrii instantelor de arbitraj sau in legatura cu acestia sau fapte savarsite de functionari straini sau in legatura cu acestia. 
Decizia de gratiere a acestor fapte a fost luata in comisie cu cinci voturi ”pentru” si trei ”impotriva”. 
Acest amendament a fost propus de senatorii Traian Basescu (PMP) si de Liviu Brailoiu (PSD). 
In varianta initiala a proiectului de lege al Guvernului, aceste fapte erau exceptate de la gratiere.
Sursa: agerpres.ro 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img