News Flash:

Traian Basescu verificat pentru TRANZACTII SUSPECTE

27 August 2014
1654 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a ajuns din nou in vizorul Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), care a redeschis dosarul de spalare de bani a sefului statului. Actiunea vine dupa ce Grupul de Investigatii Politice (GIP) au depus o sesizare in acest sens.

"In ciuda probelor evidente, dosarul lui Traian Basescu fusese inchis ilegal in decembrie 2004 pe motiv ca "Presedintele se bucura de imunitate". GIP a solicitat ONPCSB sa analizeze urmatoarele tranzactii suspecte:

- cumpararea de catre Traian Basescu a unei vile cu 280.000 de dolari, suma pe care nu o poate justifica;

- cumpararea si vanzarea de catre Traian Basescu a unui teren, tranzactie prin care a fost acoperit transferul unei sume semnificative de bani de la Costel Casuneanu la Traian Basescu", se arata in motivatia GIP.

Astfel, Oficiul de Spalare a Banilor verifica tranzactia prin care Traian Basescu a cumparat, in 2002, de la Casuneanu, un imobil din soseaua Bucuresti-Ploiesti, cu 280.000 de dolari, bani care nu se regasesc in declaratia sa de avere. A doua tranzactie vizeaza cumpararea si vanzarea de catre Traian Basescu a unui teren din Aleea Privighetorilor, potrivit romaniatv.net.

presedintele romaniei traian basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033185 (s)