vineri, 29 martie, 2024

Traian Basescu vrea sa fie cetatean moldovean cu acte in regula

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a depus impreuna cu sotia o cerere pentru a obtine cetatenia Republicii Moldova, potrivit ProTV Chisinau.

Informatia a fost confirmata de secretarul Aparatului Prezidential, Ion Paduraru. Astfel, acum o saptamana, fostul presedinte roman, alaturi de sotia sa, Maria Basescu, au depus o cerere in acest sens la Presedintia Republicii Moldova.

Potrivit lui Paduraru, Basescu a indicat in cerere ca isi doreste sa devina cetatean al Republicii Moldova pentru ca iubeste Moldova.

La Chisinau vor avea loc anul acesta alegeri prezidentiale, mandatul actualului sef al statului, Nicolae Timofti, expirand pe 23 martie. Potrivit prevederilor constitutionale actuale, la presedintia Moldovei nu pot candida decat cei care au cetatenia acestei tari si locuiesc sau au locuit pe teritoriul ei cel putin 10 ani. Insa deja Constitutia a fost modificata de curand, schimbandu-se modul in care e ales presedintele, care in ultimii ani a fost votat de Parlament, insa de acum inainte va fi ales ca in Romania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img