sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Transelectrica a încasat primele 2,2 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru dezvoltarea proiectului energetic Cernavodă – Stalpu

Distribuie:

Publicat:

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, în care statul este acţionar majoritar, a încasat prima transă de 2,2 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru dezvoltarea proiectului „Linia internă dintre Cernavodă şi Stâlpu”, potrivit unui anunţ făcut pe Bursa de la Bucureşti.

Comisia Europeană a aprobat în luna ianuarie o finanţare totală de 27 de milioane de euro pentru Transelectrica, în vederea construirii linii interne de înaltă tensiune Cernavodă-Stâlpu.

Grantul a fost aprobat prin Mecanismul de Interconectare a Europei. Suma acoperă 50% din cheltuielile investiţiei, restul costurilor fiind asigurate din surse proprii ale companiei.

Termenul de finalizare a investiţiei este de 21 decembrie 2020.

„Linia de 400 kV Cernavodă – Stâlpu este primul proiect care primeşte finanţare dintre cele şase pe care Transelectrica le are pe lista proiectelor de interes comun a Comisiei Europene. Acest grant este rezultatul eforturilor extraordinare depuse de echipele de specialişti din Transelectrica şi al demersurilor consistente din ultimele luni pentru accelerarea programului de investiţii al companiei”, a declarat Georgeta-Corina Popescu, Director General Executiv al Transelectrica.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img