News Flash:

" TRANSFIGURARI ALE TĂCERII"

18 Ianuarie 2017
1915 Vizualizari | 0 Comentarii
 Muzeul Vasile Pârvan Bârlad, acum la început de an,  are deosebita plăcere de a ne invita, la o extrem de interesantă expoziție intitulată „Transfigurări ale tăcerii” semnată de artista Letiția Oprișan. Plecată de multă vreme dintr-o localitate aflată în imediata apropiere a Bârladului și-a cladit un drum și o carieră de excepție, revenind însă întodeauna cu mare plăcere în locul natal.

 A urmat cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” – București, în clasa Maestrului Alexandru Ciucurencu. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici și a Asociației Internaționale a Artiștilor Profesioniști. De-a lungul carierei a participat la zeci de expoziții personale și de grup, obținând numeroase premii, diplome și distincții, numele artistei apărând în Enciclopedii, Albume, Cataloage de Artă.

Privitor la arta sa, Luiza Barcan, critic de artă, afirma „suntem spectatorii unei expresii picturale de acută modernitate. Mai greu ar fi însă de încadrat pictura ei într-un stil sau o direcție. În arta Letiției Oprișan se conjugă puțin expresionism cu mult gestualism, dar și cu tendințe cubiste, cel puțin în tratarea portretelor. Nici un artist nu poate rămâne indiferent la sugestiile epocii în care s-a format. Important este însă ca el să-și afle drumul propriu, țintă atinsă cu succes în cazul Letiției Oprișan”. Ceea ce uimește la o primă întâlnire cu pictura acesteia este fără îndoială, impresia de spontaneitate și disoluție oricărui semn de efort.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă 21 ianuarie 2017, ora 11.30, la Sediul central al Muzeului, sala „Vasile Palade”. Prezintă criticul de artă Roxana Păsculescu.

autor : Cristina Radulescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0996 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030402 (s)