News Flash:

TRANSILVANIA are o "sora" in Statele Unite ale Americii.

11 Februarie 2014
2420 Vizualizari | 0 Comentarii
Transilvania are o "sora" in Carolina de Nord! Un comitat al carui nume vine din latina si a fost ales cu 40 de ani inainte ca irlandezul Bram Stoker sa pomeneasca despre Transilvania contelui Dracula.

Pe harta Carolinei de Nord apare un comitat cu numele de Transylvania. Denumirea lui n-are insa nici cea mai mica legatura cu Dracula. Provine de la doua cuvinte latinesti – "trans", care inseamna „dincolo de”, si „sylva”, care se traduce "padure", scrie zhd.ro.

Acum patru secole, Transylvania a fost o colonie in toata regula, pe care un fost serif a cumparat-o de la indienii Cherokee. Avea cam aceeasi suprafata ca si provincia romaneasca si putin i-a lipsit sa nu devina al 51-lea stat american.

Intre timp insa, Transylvania si-a pierdut din teritoriu. O parte din fosta colonie a ajuns in comitatul Henderson, din statul Kentucky, iar o alta este astazi comitatul Transylvania, din Carolina de Nord.

Americanii din Transylvania nu stiu mare lucru despre Romania. O identifica doar prin gimnastica sau fotbal.
Locuitorilor din Transylvania nu le e necunoscuta Transilvania din Europa, dar au pareri diferite despre ea.

Edilii din Transylvania sunt insa convinsi ca tot omul din tinutul lor stie cum a aparut pe fata pamantului comitatul din SUA. Istoria Transylvaniei a inceput in 1775, iar personajul cheie a fost Richard Henderson (foto) – un specialist in Drept, originar din Virginia. Dupa o cariera de succes ca serif, Henderson a fost numit judecator la Curtea de Apel din Carolina de Nord, unde a ramas pana la desfiintarea acesteia – in 1773.

Un an mai tarziu, a infiintat o companie pe care a numit-o intai Louisa, apoi Transylvania Company. In acelasi timp, i-a venit ideea sa cumpere si un teritoriu in zona, ca sa-si intemeieze propria colonie.

La acea vreme, pamanturile erau stapanite de indienii Cherokee. Pe 17 martie 1775, fostul serif le-a platit indienilor aur, argint si bunuri in valoare de 10.000 de lire sterline pentru o intindere de 81.000 de kilometri patrati, pe care a cumparat-o impreuna cu actionarii companiei sale si a botezat-o colonia Transylvania. Teritoriul ei este inclus astazi in statul Kentucky si in nordul si centrul statului Tennessee.

Citeste mai mult pe zhd.ro.


transylvania henderson 1775
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017984 (s)