News Flash:

Transnistria cere ajutor RUSIEI

26 Mai 2015
1223 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentantii a 66 de organizatii publice din autoproclamata Republica Transnistria vor sa-i solicite protectia liderului de la Kremlin in caz de amenintari externe, relateaza agentia Sputnik. Participantii la intalnirea de ieri au decis ca ii vor inmana, pana pe 1 iunie, o scrisoare presedintelui transnistrean, Evgheni Sevchuk, care la randul sau sa i-o transmita presedintelui Vladimir Putin.

"Vrem sa-i solicitam presedintelui Vladimir Putin sa fie fie garantul pacii pe teritoriul Transnistriei, in cazul unei amenintari externe, si sa ia toate masurile necesare: politice, diplomatice, economice...", a declarat Tatiana Dolisniia, presedintele Uniunii Nationale a Femeilor din Transnistria.

Reprezentantii organizatiilor si-au exprimat ingrijorarea in contextul in care Ucraina a decis interzicerea tranzitului trupelor ruse spre si dinspre Transnistria si activitatea structurilor NATO in Republica Moldova. "Pentru prima data in 25 de ani suntem prinsi ca intr-o menghina, intre Moldova si Ucraina", a subliniat, la randul sau, Valerian Tulgara, presedintele Uniunii Moldovenilor din Transnistria.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012009 (s)