vineri, 19 aprilie, 2024

Transpirația cu miros de oțet: Bolile pe care le anunță acest simptom

Distribuie:

Publicat:

Transpirația poate avea un miros de oțet din mai multe motive, cum ar fi diabetul sau o boală renală, dar poate fi cauzată și de stres sau alimentație.

Transpirația este eliberată de glandele sudoripare care se găsesc în tot corpul și care sunt ecrine și apocrine. Glandele ecrine se găsesc pe tot corpul și produc cea mai mare parte din transpirație – care, în general, nu miroase. Glandele apocrine se găsesc în sâni, față, scalp, perineu și axile. Acestea se deschid mai degrabă pe foliculii de păr decât pe piele și produc mai puțină transpirație decât glandele ecrine, dar această transpirație miroase.

Transpirația ajută corpul să rămână răcorit, transferând căldura din organism, în apă pe piele. Căldura se evaporă astfel prin transpirație și răcește corpul. De asemenea, transpirația hidratează în mod natural pielea și o protejează împotriva infecțiilor, fiind în principal apă și clorură de sodiu, dar conține și cantități mici de potasiu, calciu, amoniac, uree, lactat și etanol. Când transpirația se amestecă cu bacterii pe piele, aceasta poate căpăta un miros tare, ca de oțet, potrivit doc.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img